Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 17:57

Η ώρα των πράξεων για τα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Η ώρα των πράξεων για τα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας

Μπήκε το 2021 και η Μεσσηνία εξακολουθεί να διεκδικεί τα αυτονόητα: τα μεγάλα έργα, που αποτελούν εκκρεμότητες χρόνων και για τα περισσότερα από τα οποία υπάρχουν πολιτικές, πρωθυπουργικές δεσμεύσεις, που επιτέλους θα πρέπει να τηρηθούν, να γίνουν πράξη.

Θα υπενθυμίσω ότι στην ομιλία του στο γεύμα για τον περσινό εορτασμό της Υπαπαντής, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος είχε παρουσιάσει τα 5 πιο σημαντικά έργα του δήμου και της Μεσσηνίας. Είχε τονίσει χαρακτηριστικά: “Στη στόχευσή μας για το 2020 πρωτεύουσα θέση έχουν: 1. Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής. 2. Η προώθηση της αναβάθμισης του λιμανιού, για το οποίο «τρέχει» η διαδικασία του νέου μάστερ πλαν. 3. Η ενίσχυση των υποδομών και της λειτουργικότητας του αεροδρομίου Καλαμάτας, που φέρει το όνομα του αειμνήστου ευεργέτη καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. 4. Η συνολική αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Νομού Μεσσηνίας, με πρώτο το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, καθώς και η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού και ιδιαίτερα του τμήματος Καλό Νερό - Τσακώνα”.
Στο φετινό εορτασμό της Υπαπαντής, στο γεύμα που θα γινόταν αν δεν υπήρχε η πανδημία του κορονοϊού, δυστυχώς, ο δήμαρχος Καλαμάτας πάλι τα ίδια έργα θα παρουσίαζε. Γιατί κανένα απ’ αυτά δεν προχώρησε μέσα στο 2020. Εμειναν στα λόγια και στις υποσχέσεις, και για αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία το πρωτόγνωρο κακό με τον κορονοϊό.
Μπορεί η κυβέρνηση να προτάσσει τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πτήσεων στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ, όμως η Μεσσηνία οφείλει με ενότητα, με συστράτευση όλων, πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και επικοινωνιακά παιχνίδια, να ξεκαθαρίσει και να ζητήσει τα έργα αυτά να δρομολογηθούν και να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης. Να στείλει μήνυμα ότι δεν είναι αποδεκτή οποιαδήποτε νέα ολιγωρία και καθυστέρηση.
Ο τόπος μας δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Οποιαδήποτε νέα υπόσχεση θα είναι κοροϊδία. Ηρθε η ώρα των πράξεων για τα έργα που έχουν τεχνική και αναπτυξιακή ωριμότητα.


NEWSLETTER