Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 20:21

Η τουριστική ευκαιρία της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Η τουριστική ευκαιρία της Μεσσηνίας

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η διατήρηση της καλής επιδημιολογικής εικόνας στη Μεσσηνία αποτελεί ένα σημαντικό όπλο για την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής. Όλα δείχνουν ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και σταδιακά θα επιτραπούν οι διανομαρχιακές μετακινήσεις. Θα ανοίξει δηλαδή για τη Μεσσηνία η τουριστική περίοδος.
Όπως είχαμε επισημάνει και πρόσφατα, το άνοιγμα των μετακινήσεων πριν το Πάσχα, χωρίς να έχουν ανοίξει οι επιχειρήσεις εστίασης, ήταν ένα τεράστιο ρίσκο με μηδενικό όφελος στην οικονομία. Οι αρχικές αισιόδοξες προβλέψεις δεν επιβεβαιωθήκαν, με αποτέλεσμα να πρυτανεύσει η κοινή λογική και να αναβληθούν όλα για τα μέσα Μαΐου, όταν εκτιμάται ότι θα είναι καλύτερη και η επιδημιολογική εικόνα. Ο συνωστισμός σε αυλές και σε χωριά το Πάσχα αποτράπηκε, ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο και στα προαύλια των εκκλησιών ώστε να μην έχουμε νέο πισωγύρισμα.
Η εμπειρία των κρατών που έχουν προχωρήσει τα εμβολιαστικά τους προγράμματα δείχνει ότι η κανονικότητα μπορεί να επιστρέψει μόνο μέσα από τον εμβολιασμό μεγάλης μερίδας του πληθυσμού. Αν δεν υπάρξουν άλλα προβλήματα με τα εμβόλια και συνεχιστεί απρόσκοπτα ο ρυθμός του εμβολιασμού, μέσα στον Ιούνιο θα μπορούμε και στη χώρα μας να πετάξουμε τις μάσκες και… να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Η Μεσσηνία βγαίνει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από την πανδημία, και χρειάζεται προσοχή αυτές τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να μην έχουμε αρνητικές εξελίξεις στο τέλος της διαδρομής. Η καλή επιδημιολογική εικόνα σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες μπορούν να την καταστήσουν βασικό προορισμό για εξορμήσεις όλα τα Σαββατοκύριακα από τα μέσα Μαΐου. Υπάρχει μπροστά μας μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε προκειμένου επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης να ανασάνουν οικονομικά και να ξεκινήσουν δυναμικά την τουριστική περίοδο. Με σύνεση και ιδιαίτερη προσοχή απ’ όλους, μπορεί στη Μεσσηνία να ξεκινήσει φέτος ο τουρισμός από τις 15 Μαΐου.

 


NEWSLETTER