Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 21:58

Αρμονικός χορός πεζών και οχημάτων σε καινούργιους κυβόλιθους

Γράφτηκε από τον
Αρμονικός χορός πεζών και οχημάτων σε καινούργιους κυβόλιθους

 

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Οι κυβόλιθοι στα 200 μέτρα που αναπλάστηκαν στη Ναυαρίνου μπήκαν ένας - ένας  και προσεκτικά! Οι καλές δουλειές αργούν να γίνουν! Έτσι μετά από σχεδόν 550 ημέρες «σκληρής δουλειάς» το έργο θα παραδοθεί. Αναμένονται κορδέλες και μεγάλα λόγια, ενώ πιθανότατα να μπει και αναμνηστική πλάκα για να θυμίζει το μεγάλο γεγονός! Συνηθισμένα πράγματα στο πλαίσιο της δημιουργίας εντυπώσεων. Το θετικό πάντως είναι ότι κλείνει μια ανοικτή πληγή σε ένα σημαντικό σημείο ενδιαφέροντος της πόλης.

Το ζήτημα που τίθεται τώρα είναι τι θα γίνει με την κυκλοφορία των οχημάτων τόσο στο συγκεκριμένο τμήμα όσο και συνολικά στη Ναυαρίνου. Θα τολμήσει η δημοτική αρχή να κρατήσει κλειστό για τα αυτοκίνητα έστω το πεζοδρομημένο τμήμα ή θα σπεύσει να το ανοίξει; Το τμήμα αυτό αν ανοίξει θα είναι πλέον μονόδρομος, οπότε γιατί να μην επεκταθεί η μονοδρόμηση μέχρι την Καρακούση; Ερωτήματα εύλογα στα οποία οι απαντήσεις θα έπρεπε ήδη να έχουν δοθεί, αλλά όπως είναι γνωστό οι αναγκαίες ρυθμίσεις στην παραλιακή ζώνη έχουν πολιτικό κόστος και δεν πρόκειται να επιχειρηθούν μερικές εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πεζοί και αυτοκίνητα θα χορεύουν το καλοκαίρι αρμονικά και στο πεζοδρομημένο τμήμα της Ναυαρίνου, με τους πολίτες να απορούν γιατί τελικά έγινε όλος αυτός ο χαμός. Η αντιμετώπιση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη είναι πολύ σημαντικά ζητήματα, τα οποία καμία δημοτική αρχή των τελευταίων χρόνων δεν τα έχει αντιμετωπίσει ουσιαστικά. Έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι υπάρχει ο φόβος της αλλαγής και της σύγκρουσης με ένα πλέγμα μικροσυμφερόντων. Για να πάει η περιοχή μπροστά, αυτό πρέπει να αλλάξει.


NEWSLETTER