Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 18:01

Ο Τίτος Πατρίκιος στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Ο μόνος επιζών ποιητής της πρώτης μεταπολεμικής ποιητικής γενιάς, ο 96χρονος σπουδαίος ποιητής Τίτος Πατρίκιος, έρχεται στην Καλαμάτα.

Ο Τομέας Λόγου και Γραμμάτων της “Φάρις” έχει προσκαλέσει τον κ. Πατρίκιο στην Καλαμάτα και διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα για τον μεγάλο ποιητή την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας.

Πρόκειται για ποιητή που ταύτισε τη ζωή του με τους μεγάλους δημοκρατικούς αγώνες του ελληνικού λαού, από την εποχή της Εθνικής Αντίστασης. Με ακούραστη κριτική σκέψη έναντι κάθε δογματισμού και προασπιστής της δημοκρατίας ο Πατρίκιος είναι στις μέρες μας δάσκαλος και πολύπειρος αξιολογητής των ποιητικών, πνευματικών και κοινωνικών μας πραγμάτων. Η ευρωπαϊκή του παιδεία -έχει ζήσει και εργασθεί χρόνια στην Ευρώπη- αλλά και η ποιητική του εμπειρία αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο.

Ο Τίτος Πατρίκιος ανταποκρίθηκε ένθερμα και πρόθυμα. Θα διαβάσει ποιήματά του και θα συνομιλήσει με τον Ευριπίδη Γαραντούδη καθηγητή Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο ΕΚΠΑ και ποιητή και τον Δημήτρη Κοσμόπουλο ποιητή και δοκιμιογράφο, διευθυντή του Τομέα Λόγου και Γραμμάτων της «Φάρις». Τέλος, θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό.