Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 09:05

Τα σύνορα της Google

Γράφτηκε από τον

 Σε εκδήλωση στις 23 Μαρτίου στην Καλαμάτα, η Google θα προβάλει το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου. Την ίδια ώρα οι τοπικοί φορείς σε συναντήσεις τους ψάχνουν ακόμα να βρουν πώς θα προβάλουν την Πελοπόννησο ως ενιαίο τουριστικό προορισμό - πώς δηλαδή θα ενοποιηθεί η Αρχαία Ολυμπία με την Επίδαυρο.

 

Η διοικητική διαίρεση όμως αποτελεί εμπόδιο, γιατί η Πελοπόννησος είναι... δύο διοικητικές περιφέρειες. Ο κάθε άρχοντας κοιτάζει τα δικά του βιλαέτια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προβληθεί ένα συνολικό τουριστικό πακέτο και να παρουσιαστεί η περιοχή ως ενιαίος προορισμός. Η διοικητική διαίρεση βάζει σύνορα που η Google τα προσπερνά, παρόλο που ο τοπικός εθνικολαϊκισμός δεν μπορεί να τα υπερβεί.

 

Η έδρα των Περιφερειών είναι αυτό που μας βασανίζει... Το κρίσιμο της τύφλωσής μας είναι το πού θα βρίσκονται οι υπάλληλοι που θα κρατούν τις σφραγίδες! Φωτιά και τσεκούρι λοιπόν στους προσκυνημένους που θέλουν να θυσιάσουν την έδρα του Μοριά στις καταραμένες μηχανές αναζήτησης των νεοταξιτών! Εμείς εδώ θα κρατήσουμε τις ιστορικές έδρες - και είμαστε διατεθειμένοι να τρώμε βελανίδια υπερήφανοι στο μίζερο χωριό μας.