Σάββατο, 16 Μαϊος 2015 23:59

Προτιμούν τα αυτοκίνητα

Γράφτηκε από τον
Προτιμούν τα αυτοκίνητα

Η απόφαση του Δήμου Καλαμάτας να απαγορεύσει την κυκλοφορία των ποδηλάτων στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου από το “Βυθό” μέχρι το “Φιλοξένια” θυμίζει το γνωστό “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι”.

 

 

Το συγκεκριμένο τμήμα της παραλιακής είναι το καλύτερο της Καλαμάτας για βόλτα με τα πόδια ή με το ποδήλατο. Η απαγόρευση δεν δίνει λύση, αλλά στερεί δυνατότητες.Είναι βέβαια αλήθεια ότι δεν χωρούν στο πεζοδρόμιο και ποδήλατα και πεζοί- αν βέβαια δεν περιοριστεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων στη Ναυαρίνου. Με ποια λογική λοιπόν δεν περιορίζεται το πλάτος της Ναυαρίνου έτσι ώστε να χωρέσει ποδηλατόδρομος; Γιατί απαγορεύονται τα ποδήλατα και όχι τα αυτοκίνητα;

 

Εχει επανειλημμένα επισημανθεί ότι η διευθέτηση της κυκλοφορίας στην παραλιακή στερείται λογικής. Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη κυκλοφοριακής παιδείας, όπως ισχυρίστηκε ο αντιδήμαρχος για να υποστηρίξει την απόφαση της απαγόρευσης, αλλά η έλλειψη στρατηγικής της δημοτικής αρχής. Οταν κόβεις το ποδήλατο για να μην περιορίσεις το αυτοκίνητο, δείχνει ότι έχεις μεγάλο έλλειμμα αντίληψης σε σχέση με το πώς θα πρέπει να διευθετείται η κυκλοφορία σε μια σύγχρονη πόλη. Αυτό είναι τελικά και το ουσιαστικό πρόβλημα.

 

 


NEWSLETTER