Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 20:50

Εκμετάλλευση της ανάγκης

Γράφτηκε από τον

Η ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ με το ιατρικό στηθοσκόπιο προκαλεί εντάσεις και κομματικές αντεγκλήσεις. Κάποιοι κάνουν λες και τους πήραν την αποκλειστικότητα της ευαισθησίας και της προσφοράς. Η κατάσταση θα ήταν για γέλια αν δεν αφορούσε ένα τόσο σημαντικό αγαθό.

 

Τα κόμματα δεν έχουν καμία δουλειά να προσφέρουν υγεία είτε απροκάλυπτα μέσα από πρωτοβουλίες είτε συγκαλυμμένα υπό το μανδύα δήθεν φορέων ευαισθησίας και άλλα παραμύθια. Η ανθρώπινη ανάγκη και ο πόνος δεν είναι εμπορεύσιμο αγαθό για εκλογικούς ή άλλους λόγους. Η ιστορία αυτή τράβηξε αρκετά. Οποιος θέλει να προσφέρει καλό θα ήταν να ενταχθεί σε μία από τις υπάρχουσες δομές του κράτους ή των δήμων. Οι κομματικές σκοπιμότητες δεν έχουν θέση στο συγκεκριμένο τομέα.

 

Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη όλοι τις καταγγελίες και τις άδολες δήθεν προσφορές και ας εξαντλήσουν την ενέργειά τους ενισχύοντας τις δομές του κράτους και των δήμων. Οι επίσημοι φορείς έχουν και τη δημοκρατική νομιμοποίηση και τη θεσμική θωράκιση που απαιτείται για να προσφέρονται υπηρεσίες στους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση στόχος των κομμάτων, κυβερνητικών και μη, θα πρέπει να είναι η άρση των περιορισμών και η λειτουργία συστήματος υγείας χωρίς αποκλεισμούς και όχι παρασυστημάτων ψηφοθηρικών δικτύων.