Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 14:37

Να τελειώνουν

Γράφτηκε από τον

Το μοντέλο της “σκληρής διαπραγμάτευσης” ακολουθεί η κυβέρνηση και στις συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων. Οι διαπραγματεύσεις δεν ξέρουμε πού και πώς διεξάγονται. Αυτό που είναι εμφανές είναι ότι τα έργα στους οδικούς άξονες έχουν σταματήσει και η καλοκαιρινή περίοδος θα περάσει ανεκμετάλλευτη.

 

Τα όσα είπε προχθές στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός είναι εξόχως ανησυχητικά. Το να θέλει κάποιος να δια- πραγματευτεί προκειμένου να επιτύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τους πολίτες και την οικονομία αναμφίβολα είναι θεμιτό. Υπάρχει όμως μια προϋπόθεση. Η συγκεκριμένη διαδικασία να εντάσσεται στο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η οικονομία. Το να θες να αλλάξεις συμβάσεις οι οποίες έχουν ισχυρή νομική εξασφάλιση και προστασία από την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν ξέρουμε αν είναι ρεαλιστική κίνηση και υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα.

 

Σε κάθε περίπτωση και επειδή είμαστε σε μια φάση που όποιος υποστηρίζει το αυτονόητο και αυταπόδεικτο καθίσταται ύποπτος στο πειραγμένο μυαλό αρκετών, ας τελειώνουν. Να κάνουν ό,τι  είναι να κάνουν, διαπραγματεύσεις, παζάρια, δημιουργικές ασάφειες και δεν ξέρουμε τι άλλο, αλλά να τελειώνουν. Να καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα. Να ξεκινήσουν ξανά τα έργα ακόμα και με τη ΜΟΜΑ.