Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 21:33

Η “αντίσταση” στο αυτονόητο


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητάει από την κυβέρνηση να πάρει πίσω 425 εκ. ευρώ από τους αγρότες που έδωσε ως αποζημίωση ο Χατζηγάκης το 2009. Να θυμίσουμε ότι τα χρήματα αυτά δόθηκαν μετά από αγροτικές κινητοποιήσεις, λίγο πριν από τις εκλογές και αφορούσαν κυρίως τους αγρότες του Θεσσαλικού Κάμπου, όπου βρισκόταν και η εκλογική περιφέρεια του “αβέρτου” υπουργού Γεωργίας.

 

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Χατζηγάκης, υπουργός της κυβέρνησης της Ν.Δ., συμμετείχε ενεργά στα αγροτικά μπλόκα  όταν κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ, όπου είχε αναδειχτεί το περίφημο “όλα τα κιλά όλα τα λεφτά”. Στη συνέχεια ως υπουργός, επειδή δεν μπορούσε να δώσει “όλα τα κιλά όλα τα λεφτά”, βάφτισε τις επιδοτήσεις ζημιές για να κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους.


Η κουτοπονηριά και ο πελατοκεντρικός χαρακτήρας άσκησης πολιτικής στο μεγαλείο του! Να σημειώσουμε τέλος ότι το 2009 ήταν σε πλήρη εξέλιξη η κατάρρευση των δημόσιων οικονομικών και η κυβέρνηση έδινε από τον προϋπολογισμό... αποζημιώσεις! Ολα αυτά συνθέτουν ένα παρελθόν τόσο νοσηρό πολιτικά, που εξηγεί και τα σημερινά αδιέξοδα. Είναι καιρός να το πάρουμε απόφαση: από τη στιγμή που έχουμε αποφασίσει να είμαστε στο ευρωπαϊκό κλαμπ θα πρέπει να παίζουμε με τους κανόνες. Αρκετά κράτησε η “αντίσταση” στο αυτονόητο. Οσο πιο γρήγορα αυτό γίνει κατανοητό τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από το αδιέξοδο. Ενδιαφέρον τέλος έχει το πώς θα διαχειριστεί τώρα η κυβέρνηση την “καυτή πατάτα”: θα ζητήσει τα λεφτά πίσω από αυτούς που τα πήραν ή θα κρατήσει λίγα απ' όλους;