Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 21:06

Ανησυχία για το μετά

Ανησυχία για το μετά


Η χθεσινή επίθεση στις Βρυξέλλες αλλάζει τα πάντα στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο μια επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης, αλλά έρχεται και μετά από μια σειρά άλλων επιθέσεων που είχαν ήδη δημιουργήσει ένα κύμα ξενοφοβίας. Η Ευρώπη θα κλείσει και αυτό το απαιτούν οι πολίτες της οι οποίοι με την ψήφο τους αυτό ζητούν από την ηγεσία τους. Οι φανατικοί δυστυχώς βάζουν την ατζέντα τους και θα επηρεάσουν την καθημερινότητα όλων μας.


Η χώρα μας μέσα σε αυτό το πλαίσιο μοιάζει με φτερό στον άνεμο. Η πολιτική των ανοικτών συνόρων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχει πλέον αναθεωρηθεί, αλλά φοβόμαστε ότι είναι ήδη αργά. Στο εσωτερικό της χώρας έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες οι οποίοι θέλουν να φύγουν και εμείς είμαστε αναγκασμένοι να τους κρατήσουμε. Ανοίξαμε, υποτίθεται, το “Γκουαντάναμο της Αμυγδαλέζας” και θα βρεθούμε με δεκάδες τέτοια κλειστά κέντρα. Εκεί οδηγούν οι κοντόφθαλμες πολιτικές.

Η κυβέρνηση αναζητεί τώρα ασθμαίνοντας χώρους να στεγάσει μετανάστες και η περίπτωση του 9ου Σ.Π. στην Καλαμάτα, όλα δείχνουν, ότι θα είναι ένας από τους κλειστούς χώρους που θα δημιουργηθούν. Η προσωρινή στέγαση νομίζουμε ότι δεν πρέπει να βρει κανέναν αντίθετο. Οι άνθρωποι όμως αυτοί θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα είτε να ενταχθούν στο οικονομικό σύστημα της χώρας ή να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Και εδώ είναι τα δύσκολα μιας και όλα είναι στο θα δούμε και αυτό προκαλεί όντως ανησυχία.