Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 19:13

Τελευταία ευκαιρία για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Με ευθύνη των πολιτικών και των τοπικών αρχόντων κανένας Πελοποννήσιος δεν γνωρίζει τι ακριβώς προβλέπει η μελέτη αναβάθμισης του Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος", ενώ η πρώτη φάση του διαγωνισμού παραχώρησής του ολοκληρώνεται στις 4 Νοεμβρίου.

Μεταξύ άλλων δεν γνωρίζουμε αν θα μεγαλώσει ο διάδρομος για να προσγειώνονται αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, αν θα κατασκευαστεί νέος πύργος ελέγχου και πόσες θέσεις στάθμευσης αεροπλάνων θα διαθέτει ο αναβαθμισμένος αερολιμένας. Κυρίως όμως δεν γνωρίζουμε αν θα εξυπηρετεί μόνο τις τοπικές ανάγκες σύνδεσης της Μεσσηνίας και της Λακωνίας μόνο με την Ευρώπη ή τις περιφερειακές ανάγκες σύνδεσης της Πελοποννήσου με όλο τον κόσμο. Στην πρώτη περίπτωση, αν δηλαδή ο Αερολιμένας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" εξυπηρετεί μόνο τις τοπικές ανάγκες, οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα παραμείνει κύρια πύλη εισόδου του Μοριά το "Ελ. Βενιζέλος" προς όφελος των Αθηναίων ξενοδόχων ή αν η γεωγραφική περιφέρεια της Πελοποννήσου χρειάζεται ένα διεθνές αεροδρόμιο για τους επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας και των Μυκηνών.

Μέχρι τώρα κύρια πύλη εισόδου της Πελοποννήσου παραμένει το "Ελ. Βενιζέλος" και οι ταξιδιώτες που διανυκτερεύουν στην Αθήνα κάνουν μόνο μια ημερήσια εκδρομή σε Μυκήνες ή Αρχαία Ολυμπία. Την Παρασκευή λοιπόν στα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων, οι τοπικοί άρχοντες έχουν μια τελευταία ευκαιρία να ζητήσουν ουσιαστική ενημέρωση για το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Αν δεν το κάνουν, θα τα πούμε στην... κάλπη

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός