Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 13:07

Ο Νίκας αμφισβητεί ανοιχτά το Σαμαρά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Ο Νίκας αμφισβητεί ανοιχτά το Σαμαρά

Την περασμένη Πέμπτη ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο και Γιώτα Κοζομπόλη. Σε άλλες εποχές, θα αρκούσε η δημοσίευση αυτής της είδησης για να διαγραφεί αυθημερόν από τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς καν να απολογηθεί.

Τώρα όμως που η Νέα Δημοκρατία είναι ανίσχυρη, η είδηση απασχόλησε μόνο όσους ασχολούνται με τα μικρά κόμματα - και κυρίως εκείνους που προεξοφλούν το τέλος της εποχής Σαμαρά. 

Βεβαίως, υπάρχουν κι αυτοί που θα πουν ότι δεν είναι έγκλημα το να συνοδεύεται ένας δεξιός δήμαρχος από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα δεν είναι έγκλημα. Αντιθέτως μάλιστα, είναι θετικό το ότι έπεσαν οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της Δεξιάς και της Αριστεράς. Ομως ο Π. Νίκας δεν είναι ένας τυχαίος δεξιός, ούτε καν ένας τυχαίος νεοδημοκράτης. Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, που είναι το ανώτατο συλλογικό όργανο του κόμματος. Αν θέλει να είναι “ανεξάρτητος δήμαρχος” και να φωτογραφίζεται με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί κάλλιστα να παραιτηθεί από την Πολιτική Επιτροπή - και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Οταν όμως ένα μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας πάει στα υπουργεία συνοδευόμενος από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ουσιαστικά ο Παναγιώτης Νίκας πετάει φανερά το γάντι στον Αντώνη Σαμαρά, και η απέναντι πλευρά φοβάται να το σηκώσει. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες ο κ. Νίκας καλούσε δημοσίως τον πρώην πρωθυπουργό να παραδώσει την έδρα στον Γιάννη Λαμπρόπουλο. Την περασμένη Πέμπτη αμφισβήτησε ανοιχτά τον κ. Σαμαρά και ως εκπρόσωπο της Μεσσηνίας, πηγαίνοντας ο ίδιος στο υπουργείο Εσωτερικών με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως φαίνεται όμως, το στρατόπεδο Σαμαρά είτε δεν έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει το δήμαρχο Καλαμάτας είτε είναι τόσο σοκαρισμένο από την εκλογική ήττα, που δεν πήρε καν χαμπάρι το επικοινωνιακό χαστούκι του Π. Νίκα. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση και από την απάθεια της Νέας Δημοκρατίας είναι η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν οι Μεσσήνιοι φίλοι του Α. Σαμαρά τις προκλήσεις του Π. Νίκα. Εχουν προεξοφλήσει κι αυτοί το τέλος της εποχής Σαμαρά; Ή είναι τόσο ανίσχυροι που δεν θα ρίξουν ούτε μία τουφεκιά για την τιμή των όπλων; 

Ο χρόνος θα απαντήσει και σε αυτή την ερώτηση. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 13:52

NEWSLETTER