Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 17:03

Δρόμοι χωρίς... διαγράμμιση μετά από ΕΣΠΑ και 3 ΚΠΣ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)
Δρόμοι χωρίς... διαγράμμιση μετά από ΕΣΠΑ και 3 ΚΠΣ

Οποιος οδηγήσει νύχτα από την Κορώνη ως το Ριζόμυλο θα αντιληφθεί αμέσως ότι δεν αρκεί μια συμφωνία για να γίνει η Ελλάδα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος με διαγραμμισμένους δρόμους. Από εκεί και πέρα βέβαια, ίσως χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια ώσπου να συνειδητοποιήσει ο μέσος πολίτης ότι για την έλλειψη διαγράμμισης δεν ευθύνονται... ο Σόιμπλε και ο Γιούνκερ, αλλά η ντόπια πολιτική ελίτ και οι συντεχνίες των εργολάβων που κατασπάραξαν 3 ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ. 

Αυτονόητο είναι ότι για την “έλλειψη μπογιάς” στο οδικό δίκτυο δεν ευθύνονται μόνο οι σημερινοί άρχοντες και κυβερνήτες. Θα ήμουν τουλάχιστον αφελής αν πίστευα ότι... για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η νυν αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη. Φταίνε όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί που διαχειρίστηκαν εξουσία από την εποχή του… Δράκου και νωρίτερα. Φταίνε όλοι ανεξαιρέτως οι εργολάβοι που πήραν μέρος σε στημένους διαγωνισμούς υπό την ανοχή του ΤΕΕ. Φταίνε όλοι - και πρώτα από όλους οι δημοσιογράφοι που θεωρούσαν και θεωρούν φυσιολογικό το να ξοδεύονται εκατοντάδες εκατομμύρια για δρόμους χωρίς διαγράμμιση και σηματοδότηση. 

Διευκρινίζω εδώ ότι θεωρώ αδύνατον να κατασκευαστούν σύγχρονοι δρόμοι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Θεωρώ επίσης αδύνατον να συντηρηθούν σωστά όλοι αυτοί οι δρόμοι που συνδέουν το πουθενά με το τίποτα και οι οποίοι κατασκευάστηκαν με μοναδικό κριτήριο την ψηφοθηρία. Ομως, τουλάχιστον η βασική διαγράμμιση ενός δρόμου που οδηγεί μεταξύ άλλων σε τουριστικούς προορισμούς, είναι αναγκαία όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του και δεν ψάχνει για εχθρούς σε ιστότοπους όπου ανθούν οι θεωρίες συνωμοσίας. 

Ειλικρινά δεν ξέρω αν η Ελλάδα θα γίνει σύγχρονο κράτος ή αν θα συνεχίσει να πορεύεται σαν βιλαέτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Είμαι όμως σίγουρος ότι ο εκσυγχρονισμός δεν θα ξεκινήσει με δανεικά: Θα ξεκινήσει τη στιγμή που μια ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίσει να εφαρμόσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας χωρίς παρεκκλίσεις, κλείνοντας παράλληλα στη φυλακή όσους άρχοντες ευθύνονται για τους δολοφονικούς δρόμους.

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 13:06

NEWSLETTER