Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 18:51

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Καλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση να επιλύσει τη μεταναστευτική κρίση

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Καλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση να επιλύσει τη μεταναστευτική κρίση


Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, δήλωσε ότι η μεταναστευτική κρίση θα συνεχιστεί όσο ο πόλεμος μαίνεται στη Συρία και εξέφρασε την ελπίδα η ηγεσία της ΕΕ να αντιμετωπίσει το θέμα στην προσεχή σύνοδο κορυφής.

«Η ελπίδα μας και η προσδοκία μας είναι οι ηγέτες της ΕΕ να πάρουν την πρωτοβουλία και να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα της μετανάστευσης σοβαρά», σε πάνελ που διοργανώθηκε δεξαμενή σκέψης στην Άγκυρα.

Αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 25-26 Μαρτίου, προέτρεψε τους ηγέτες της ΕΕ να ασχοληθούν και με το ζήτημα της μετανάστευσης, πέρα από τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν κατηγόρησε την Ελλάδα για κατάφωρη παραβίαση των νόμων με τον τρόπο που διενεργεί τις επαναπροωθήσεις προσφύγων/μεταναστών προς την Τουρκία το τελευταίο διάστημα, όπως επίσης και τους ηγέτες των χωρών-μελών που κλείνουν τα μάτια τους –όπως είπε- μπροστά στο γεγονός για χάρη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Πηγή: ethnos.gr