Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 10:43

Γαλλία: Κλοπή εκατομμυρίων σε κατάστημα του οίκου Bulgari

Γαλλία: Κλοπή εκατομμυρίων σε κατάστημα του οίκου Bulgari

Σπείρα ληστών "χτύπησε" κατάστημα του οίκου Bulgari, στο Παρίσι και έκλεψε κοσμήματα αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατάστημα του Ιταλικού οίκου Bulgari στην Place Vendome του Παρισιού, έγινε στόχος ληστών την Τρίτη (07/09), όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Τρεις ένοπλοι άνδρες, ντυμένοι με κοστούμια μπήκαν στην πρόσφατα ανακαινισμένη μπουτίκ, στο κέντρο του Παρισιού και έκλεψαν κοσμήματα αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία, με τους τρείς να εγκαταλείπουν το σημείο με μια γκρι BWM, ενώ τέσσερις συνεργοί τους απομακρύνθηκαν με σκούτερ.

Η αστυνομία πυροβόλησε το αυτοκίνητο κοντά στο εμπορικό κέντρο Les Halles, από απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων, αναγκάζοντας τα τρία μέλη της σπείρας να εγκαταλείψουν το όχημα και να τραπούν σε φυγή με τα πόδια. Η αστυνομία κατάφερε στη συνέχεια να συλλάβει δύο εξ αυτών.
"Γρήγορη η αντίδραση της αστυνομίας, μετά από ληστεία σε κατάστημα κοσμημάτων στην Place Vendome. Δύο ύποπτοι κρατούνται", ανέφερε στο Twitter, η αστυνομία του Παρισιού.

Οι έρευνες για τους υπόλοιπους συνεργούς βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα κοσμηματοπωλεία στο Παρίσι, όπως αναφέρει ο Guardian, έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, στόχος ληστών γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους του Παρισιού. Στις 27 Ιουλίου ένας άνδρας έκλεψε κοσμήματα αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ από το κοσμηματοπωλείο Chaumet. Ο ίδιος διέφυγε με ηλεκτρικό σκούτερ, ενώ συνελήφθη την επόμενη μέρα με τα κλοπιμαία.

Τρεις ημέρες αργότερα, δύο οπλισμένοι άνδρες με τέιζερ και δακρυγόνα έκλεψαν αντικείμενα αξίας 400 χιλιάδων ευρώ από το κατάστημα Dinh Van.

Το κατάστημα Bulgari, του διάσημου Ιταλού κοσμηματοπώλη που ανήκει στον πολυτελή γαλλικό όμιλο LVMH, είχε υποβληθεί πρόσφατα σε ανακαίνιση για να ανοίξει στην Place Vendome.

Η ιστορική Place Vendome θεωρείται η καρδιά της γαλλικής πολυτέλειας. Οίκοι όπως Chanel, Boucheron και Van Cleef & Arpels έχουν επενδύσει σημαντικά στα καταστήματά τους στην πλατεία.\

Πηγή: news247.gr