Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2022 22:45

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εργαζόμενοι στο Τσερνόμπιλ «επιβιώνουν με περιορισμένο φαγητό» - Εγκλωβισμένοι 12 μέρες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εργαζόμενοι στο Τσερνόμπιλ «επιβιώνουν με περιορισμένο φαγητό» - Εγκλωβισμένοι 12 μέρες


Η πυρηνική εγκατάσταση διευθύνεται συνήθως από 500 άτομα. Το BBC αναφέρει ότι αυξάνονται οι ανησυχίες ότι το άγχος θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητά τους να εκτελούν αποτελεσματικά το έργο τους στον πυρηνικό σταθμό

Εναν συνεχόμενο εφιάλτη ζουν τουλάχιστον 100 εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, που έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο για περισσότερες από 12 ημέρες, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να προελαύνει προς το Κίεβο. Το εργοστάσιο στη βόρεια Ουκρανία - ο τόπος της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής στον κόσμο - κατασχέθηκε από τον ρωσικό στρατό την πρώτη ημέρα της εισβολής στην Ουκρανία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσωπικό που κρατείται με τη μορφή ομηρίας στην τοποθεσία αναγκάζεται να εργάζεται σε σκληρές συνθήκες με εξαιρετικά περιορισμένες μερίδες τροφίμων.


Η Daily Mail ισχυρίζεται ότι στο προσωπικό δίνεται ένα γεύμα κουάκερ την ημέρα και κοιμόνται μόνο δύο ώρες τη μέρα στα γραφεία τους. Εν τω μεταξύ, η πυρηνική επιτήρηση του ΟΗΕ λέει ότι η αλλαγή βάρδιας για τους 200 εργαζόμενους, τεχνικό προσωπικό και τους φρουρούς στο Τσερνόμπιλ δεν έχει πραγματοποιηθεί από τις 23 Φεβρουαρίου.

Η πυρηνική εγκατάσταση διευθύνεται συνήθως από 500 άτομα. Το BBC αναφέρει ότι αυξάνονται οι ανησυχίες ότι το άγχος θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητά τους να εκτελούν αποτελεσματικά το έργο τους στον πυρηνικό σταθμό.

Πηγή: reader