Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 17:50

Στο κατώφλι ολέθρου η Ουκρανία - Επόμενο στάδιο η κατάληψη πόλεων προαναγγέλλουν οι Ρώσοι (Βίντεο)

Στο κατώφλι ολέθρου η Ουκρανία - Επόμενο στάδιο η κατάληψη πόλεων προαναγγέλλουν οι Ρώσοι (Βίντεο)

«Η Ρωσία μπορεί να θέσει υπό πλήρη έλεγχο μεγάλες ουκρανικές πόλεις» αναφέρει το Κρεμλίνο, την ώρα που η Ρωσία διαψεύδει ότι ζήτησε βοήθεια από την Κίνα.

«Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ διασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού, δεν αποκλείει την πιθανότητα να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο τα μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος τόνισε πως ορισμένες από τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας είναι περικυκλωμένες από ρωσικές δυνάμεις.

Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις παρατηρήσεις Αμερικανών αξιωματούχων που ανέφεραν ότι η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα στρατιωτικό εξοπλισμό, ο Πεσκόφ ήτα κατηγορηματικός. «Η Ρωσία έχει τις δικές της ανεξάρτητες δυνατότητες να συνεχίσει την επιχείρηση. Όπως είπαμε, προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο και (η επιχείρηση) θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και πλήρως» υπογράμμισε.

Νέο μήνυμα Ζελένσκι

Νέο μήνυμα μετά τις σημερινές επιθέσεις της Ρωσίας σε τουλάχιστον τρεις περιοχές του Κιέβου έστειλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η Ρωσία συνεχίζει να καταστρέφει τις υποδομές μας, συνεχίζει να χτυπά τις πόλεις μας. Αλλά θα ξαναφτιάξουμε κάθε δρόμο σε κάθε πόλη. Κάθε σπίτι, διαμέρισμα κάθε Ουκρανού. Τώρα που ο κατακτητής είναι ακόμα στη γη μας, πρέπει να τον νικήσουμε όπως μπορούμε.

Να προστατεύσουμε τις πόλεις, να προστατεύσουμε τα χωριά, να προστατεύσουμε κάθε μέτρο της γης μας. Και κάθε κομμάτι της καρδιάς μας. Ουκρανική καρδιά. Ουκρανική ψυχή. Βοηθήστε ο ένας τον άλλο! Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον! Στηρίξτε την άμυνα! Και προστατέψτε το κράτος! Μαζί θα κερδίσουμε. Δόξα στην Ουκρανία!»

Διέφυγαν πολίτες από τη Μαριούπολη

Την ίδια ώρα, μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες πάνω από 150 αυτοκίνητα με πολίτες διέφυγαν από τη Μαριούπολη που βρίσκεται κάτω από πολιορκία.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη – λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα έχει δεχθεί πολλούς βομβαρδισμούς, ενώ για μέρες δεν υπάρχει ρεύμα και νερό.

Δείτε το βίντεο του Mega: