Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 11:12

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θλίψη και οργή για το χτύπημα στο θέατρο στη Μαριούπολη - 108 νεκρά παιδιά σε 3 εβδομάδες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θλίψη και οργή για το χτύπημα στο θέατρο στη Μαριούπολη - 108 νεκρά παιδιά σε 3 εβδομάδες


Ο φόρος αίματος στην Ουκρανία είναι βαρύς καθώς από την έναρξη της ρωσικής εισβολής έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τα ουκρανικά στοιχεία, 108 παιδιά - Αρχισαν οι αναζητήσει στα συντρίμμια του θεάτρου με τα γυναικόπαιδα που βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη


Παγκόσμια είναι η κατακραυγή από τον αεροπορικό βομβαρδισμό θέατρο της Μαριούπολης, την Τετάρτη, μέσα στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο πάνω από 1.000 -σύμφωνα με τους αξιωματούχους της πόλης- άτομα, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά. Μάλιστα όπως φαίνεται και από τις δορυφορικές εικόνες που δημοσίευσε η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies, διακρίνεται η λέξη «παιδιά» γραμμένη στο έδαφος με τεράστια λευκά γράμματα στη ρωσική γλώσσα. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζουν οι ουκρανικές Αρχές συνολικά 108 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους αυτές τις τρεις εβδομάδες της ρωσικής εισβολής.

«Οι εισβολείς κατέστρεψαν το Δραματικό Θέατρο. Κτήριο όπου είχαν βρει καταφύγιο πάνω από χίλιοι άνθρωποι. Δεν θα το συγχωρήσουμε ποτέ», ανέφερε ο δήμος της Μαριούπολης μέσω Telegram ενώ δημοσίευσε και μια φωτογραφία που δείχνει το κεντρικό τμήμα του θεάτρου εντελώς κατεστραμμένο, με μια λευκή στήλη καπνού να υψώνεται από τα συντρίμμια.
Από το πρωί της Πέμπτης τα σωστικά συνεργεία έχουν αρχίζει την απομάκρυνση των συντριμμιών αναζητώντας τυχόν εγκλωβισμένους στα ερείπια. Ο απολογισμός των θυμάτων παραμένει άγνωστος ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, μεταξύ των οποίων και παιδιά.


108 νεκρά παιδιά, πάνω από 120 τραυματισμένα
Η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας ανακοίνωσε τα στοιχεία για τα παιδιά θύματα αυτή της εισβολής, με τα ευρήματα να προκαλούν μόνο θλίψη. Πάνω από 100 παιδιά, 108, έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εισβολής, με τα περισσότερα να έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στο Κίεβο. Η πρωτεύουσα έχει θρηνήσει 52 νεκρά παιδιά,, ενώ 34 έχουν σκοτωθεί στο Χάρκοβο, 25 στο Ντονέτσκ, 24 στο Τσερνίχιβ και 20 στο Νικολάεφ. Παράλληλα 120 ακόμη έχουν τραυματιστεί.

Όπως, μάλιστα, σημειώνεται τα δεδομένα αυτά δεν είναι οριστικά λόγω της έλλειψης δυνατότητας επιθεώρησης ενεργών χώρων μάχης και προσωρινά κατεχόμενων εδαφών.


53 έφτασαν οι νεκροί από τον ρωσικό βομβαρδισμό στην Τσερνίχιβ
Τους 53 έφτασαν οι νεκροί από τον ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Τσερνίχιβ στη βόρεια Ουκρανία, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας σήμερα. «Υποστήκαμε μεγάλες απώλειες, 53 πολίτες σκοτώθηκαν χθες», επεσήμανε ο Βιάτσεσλαβ Κλάους. Όπως είχε δηλώσει χθες, Τετάρτη, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Βολοντίμιρ Νιντζέλσκι με ανάρτησή του στο Facebook: «Σήμερα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μια ύπουλη επίθεση με οβίδες πυροβολικού σε κατοικημένη συνοικία του Τσερνίχιβ. Οι οβίδες έπληξαν ένα πολυώροφο κτίριο και θραύσματα έπεσαν έξω από το κατάστημα όπου περίμεναν οι πολίτες». Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο, από την πλευρά της, είχε ανακοινώσει επίσης χθες πως «ρωσικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν 10 ανθρώπους οι οποίοι περίμεναν στην ουρά για ψωμί στο Τσερνίχιβ».

Πηγή: reader