Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 08:50

Ουκρανία: 31η μέρα πολέμου - Οι ρώσοι συνεχίζουν το «σφυροκόπημα» (Βίντεο)

Ουκρανία: 31η μέρα πολέμου - Οι ρώσοι συνεχίζουν το «σφυροκόπημα» (Βίντεο)

Συνεχείς οι βομβαρδισμοί στην πόλη της Οδησσού.

Κίεβο

Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, βρίσκεται ο απεσταλμένος του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αναφέρουν πως το μέτωπο παραμένει στο Ιρπίν, ωστόσο φαίνεται πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν κερδίσει έδαφος και έχουν απωθήσει προς τη Λευκορωσία τις ρωσικές δυνάμεις. Η περιοχή Μακάριβ, που βρίσκεται δυτικά του Κιέβου, οι Ουκρανοί τη χαρακτηρίζουν ως «γκρίζα ζώνη», καθώς μαίνονται οι σκληρές μάχες.

Στα ανατολικά του Κιέβου, στην πόλη Μπρόβαρι ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να ενισχύσει την παρουσία του.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας τονίζουν πως ελέγχουν την κατάσταση τόσο έξω, όσο και μέσα στο Κίεβο, αυτό όμως που παρατηρούν ξανά είναι πως υπάρχουν ομάδες ατόμων που θα προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στο εσωτερικό του Κιέβου.

Οδησσός

Στην πόλη της Οδησσού βρίσκεται ο ρεπόρτερ του MEGA, Λεωνίδας Καπερναράκος, ο οποίος αναφέρει πως υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα από drones στον εναέριο χώρο, ενώ την ίδια στιγμή έχουν πληθύνει και οι πυραυλικές επιθέσεις.

Ο δήμαρχος της Οδησσού,Γκενάντι Τρουχάνοφ με ανακοίνωσή του στα τοπικά μέσα είπε πως πιθανότατα αναμένεται μία χερσαία εισβολή στην Οδησσό,καθώς έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός στρατιωτών.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκαλεί η συγκέντρωση πλοίων στην Αζοφική Θάλασσα, καθώς από 14 έχουν γίνει 16, από τα οποία τα 8 είναι αρματαγωγά.

Λβιβ

Στο Λβιβ βρίσκεται η απεσταλμένη του MEGA, Βελίκα Καραβάλτσιου η οποία επισκέφτηκε το κατάστημα του κ. Νίκου Βιστιβάνιουκ, ο οποίος έφτιαχνε νυφικά πριν τον πόλεμο και τώρα ράβει αλεξίσφαιρα γιλέκα. Ο ίδιος λέει στην κάμερα του MEGA,πως υπάρχει φόβος και αποχωρούν τα γυναικόπαιδα από την πόλη.