Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2023 21:53

Γάζα: Ασταμάτητο σφυροκόπημα από το Ισραήλ – Θέμα ωρών η εισβολή των IDF (βίντεο)

Γάζα: Ασταμάτητο σφυροκόπημα από το Ισραήλ – Θέμα ωρών η εισβολή των IDF (βίντεο)

“Σε 48 ώρες οι ισραηλινές δυνάμεις θα μπουν στην πόλη της Γάζας” προειδοποιούν οι IDF την στιγμή που χιλιάδες άμαχοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι χωρίς επαρκή τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα.

Συνεχείς είναι οι βομβαρδισμοί που δέχεται η Γάζα από τις ισραηλινές δυνάμεις, με τις τελευταίες επιδρομές να σημειώνονται κοντά σε νοσοκομεία, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών ενώ μόλις πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε πως το δίκτυο των τηλεπικοινωνιών κατέρρευσε για τρίτη φορά από την έναρξη του πολέμου.

Κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται εγκλωβισμένοι χωρίς τη δυνατότητα επικοινωνίας ή σύνδεσης στο διαδίκτυο, τη στιγμή που το σφυροκόπημα συνεχίζεται αδιάκοπα και οι διεθνείς οργανισμοί κάνουν έκκληση για κατάπαυση πυρός, καθώς κινδυνεύουν χιλιάδες άμαχοι πολίτες, ανάμεσά τους και όμηροι της Χαμάς.

Πιθανή εισβολή του Ισραήλ το επόμενο 48ωρο

Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF), Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε σήμερα πως οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει πλήρως την πόλη της Γάζας και “κατάφεραν” να χωρίσουν τον παράκτιο θύλακα στα δύο. “Σήμερα υπάρχει βόρεια Γάζα και νότια Γάζα” δήλωσε, ενώ ισραηλινοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως οι δυνάμεις του πεζικού θα εισέλθουν εντός της πόλης της Γάζας μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Σύμφωνα με την Haaretz, στόχος της επιχείρησης είναι να προσεγγίσει τους μαχητές της Χαμάς και να καταστρέψει το δίκτυο υπόγειων σηράγγων της καθώς και όλα τα ορμητήριά της. Όπως αναφέρεται, οι IDF εκτιμούν ότι ο στόχος της κυβέρνησης Νετανιάχου για εξολόθρευση της Χαμάς είναι δυνατόν να πετύχει, ωστόσο κάτι τέτοιο θα χρειαστεί χρόνο, ακόμα και μήνες.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν πως θα αποφύγουν να εισέλθουν απευθείας στις σήραγγες καθώς ενδέχεται να κρύβουν παγίδες και κάθε μία από αυτές θα αντιμετωπίζεται από έξω με ειδικές δυνάμεις. Σημειώνουν, μάλιστα, ότι “κατά περίπτωση, και αν οι πληροφορίες υποδεικνύουν ότι είναι σκόπιμο, θα χτυπήσουμε και από αέρος την εκάστοτε σήραγγα, εξουδετερώνοντας οποιονδήποτε είναι μέσα“.

Νωρίτερα οι IDF ανακοίνωσαν ότι από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας πριν από μια εβδομάδα, έχουν πλήξει περισσότερους από 2.500 στόχους από χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις.

Πηγή: news247.gr