Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 17:36

Νετανιάχου σε Ιρανούς: Ρίξτε το καθεστώς σας

Νετανιάχου σε Ιρανούς: Ρίξτε το καθεστώς σας

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επιδρομές του Ισραήλ στο έδαφος του Λιβάνου. Μήνυμα του υπαρχηγού της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ και παρέμβαση του Νετανιάχου στα εσωτερικά του Ιράν.

Οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει μικρές επιδρομές στο έδαφος του Λιβάνου τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για μια πιθανή χερσαία επίθεση, δήλωσαν δύο πηγές στο CNN που γνωρίζουν την υπόθεση, σε συνέχεια αντίστοιχου δημοσιεύματος της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το πρώτο Μέσο, Ισραηλινοί κομάντος διείσδυσαν στο λιβανέζικο έδαφος, στοχεύοντας θέσεις της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα για να συλλέξουν πληροφορίες και να καταστρέψουν θέσεις της Χεζμπολάχ στην περιοχή, δήλωσαν οι πηγές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσουν ευαίσθητα στρατιωτικά θέματα.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι στοχευμένες επιδρομές αποτελούν την τελευταία ένδειξη ότι το Ισραήλ θέτει τις βάσεις για μια σημαντική χερσαία εισβολή στον Λίβανο, αν και η ισραηλινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει λάβει ακόμη οριστική απόφαση για την έναρξη μιας τέτοιας επίθεσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Wall Street Journal ανέφερε νωρίτερα πως το χρονοδιάγραμμα της πιθανής εισβολής θα μπορούσε να αλλάξει, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην ξεκινήσει επιχείρηση. Όπως προστίθεται, ο ισραηλινός στρατός μπορεί να πραγματοποιήσει μεγαλύτερες επιδρομές στον Λίβανο, αντί για χερσαία επίθεση.

Το δίκτυο σηράγγων της Χεζμπολάχ έχει αθροιστικά μήκος αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Πηγή: news247.gr