Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 20:02

Οι νικητές των προσκλήσεων για την παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του φεστιβάλ «Θεατρική Ανοιξη στην Καλαμάτα»

Γράφτηκε από την
Οι νικητές των προσκλήσεων για την παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του φεστιβάλ «Θεατρική Ανοιξη στην Καλαμάτα»

 

Ενα ακόμη θεατρικό φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών, με τον τίτλο «Θεατρική Ανοιξη στην Καλαμάτα» διοργανώνει ο οργανισμός «Οψεις Πολιτισμού» στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, μετά το Πάσχα. 

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 20 έως και την Παρασκευή 28 Απριλίου θα παρουσιαστούν στο ΔΗΠΕΘΕΚ 7 ενδιαφέρουσες παραστάσεις, σε μια προσπάθεια σοβαρής καλλιτεχνικής «αποκέντρωσης» με προσοχή στη λεπτομέρεια. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το θεατρικό φεστιβάλ επισκέπτεται ξανά και ξανά την Καλαμάτα με διαφορετικές παραστάσεις, επειδή «το κοινό της πόλης αποδεικνύει πόσο δεκτικό είναι σε κάθε σοβαρή, ποιοτική δουλειά, χωρίς λογικές "αρπαχτής"».

Από μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση κερδίζουν οι:
Αναστασία Ματσακά
Ελένη Σπαράγγη
Παναγιώτα Πελεκούδα
Κατερίνα Βούλγαρη
«ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ»

20-21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

Του Νίκου Καζαντζάκη.

Πρωταγωνιστεί ο Τάκης Χρυσικάκος. Κρητική λύρα - τραγούδι: Γεωργία Νταγάκη. Κλασική κιθάρα: Χρυσόστομος Καραντωνίου. Θεατρική προσαρμογή - σκηνοθεσία - εικαστικά: Τάκης Χρυσικάκος. Συνεργάτιδα σκηνοθέτρια: Εμμανουέλα Αλεξίου. Επιλογές τραγουδιών: Χαϊνης Δημήτρης Αποστολάκης, Γεωργία Νταγάκη. Φωτισμοί: Ντίνος Μεταλίδης. 

Η «Αναφορά στον Γκρέκο», το τελευταίο έργο τού μεγάλου Ελληνα συγγραφέα, είναι ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας ή, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Καζαντζάκης, μια «αναφορά» με τη στρατιωτική έννοια του όρου, σχετικά με τους στόχους και τις προσπάθειές του. Δεν αφηγείται το σύνολο της ζωής του, αλλά παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής του πορείας. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και η Γεωργία Νταγάκη, που με τη λύρα και το τραγούδι της συνομιλεί με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου. 

Δείτε εδώ τις παραστάσεις που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και δηλώστε συμμετοχή στην κλήρωση, διαλέγοντας την παράσταση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Τάκης Χρυσικάκος στην «Ε»: «Αν μείνεις σ' αυτό που ήδη ξέρεις, η ζωή σε έχει προσπεράσει»

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις του φεστιβάλ κοστίζουν 13 ευρώ (γενική είσοδος) και 10 ευρώ (φοιτητικό - ανέργων) ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για τα άτομα με αναπηρία. Προπώληση θα γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (τηλ.27210 87902) και στο βιβλιοπωλείο «Ολα Χαρτί» (τηλ. 27210 63690). Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορεί κανείς να απευθύνεται και στην κ. Χρύσα Αρβανιτίδου (τηλ. 2310 257218).


NEWSLETTER