Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 21:43

Κερδίστε τα βιβλία της Κωνσταντίνας Δουβόγιαννη (ΝΙΚΗΤΕΣ)

Γράφτηκε από την
Κερδίστε τα βιβλία της Κωνσταντίνας Δουβόγιαννη (ΝΙΚΗΤΕΣ)

Η συγγραφέας όπως και στη ζωή έτσι και στα βιβλία της κτίζει χαρακτήρες ανθρώπων που δεν ανησυχούν για το αύριο και όταν το κάνουν προσπαθούν να αποβάλλουν την «άσκοπη» αγωνία. Πιστεύει ότι αυτό που αξίζει είναι να ζήσουμε αληθινά.

Από το θάνατο, άλλωστε, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε, λέει η ίδια, γιατί είναι τόσο φυσιολογικός όσο και η ζωή. Όταν υπάρχει φόβος θανάτου, δεν υπάρχει ελευθερία σκέψης. «Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ σήμερα, για να αντιμετωπίσω το αύριο με τις καλύτερες προοπτικές”» μοιράζεται μαζί μας. 

Οι αναγνώστες του eleftheriaonline.gr θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα αντίτυπο από κάθε τίτλο μέσω διαγωνισμού.
Ο διαγωνισμός έληξε! Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον. 

Οι νικητές είναι: 

* Ναπολέων Μεσημέρης - Ηλιούπολη

* Γιώτα Καλαμαρά - Πύργος Ηλείας

* Ηλέκτρα Μπαρδή - Χαλάνδρι


ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ 

Το άγγιγμα του αρώματος

Η µυρωδιά του κάθε ανθρώπου είναι χαρακτηριστική και είναι ανεξάρτητη από το άρωµα που φοράει. Το άρωµα έχει περιορισµένη διάρκεια, αλλά η µυρωδιά που αναδίδει είναι µοναδική. Καθορίζει το ποιος θα σε προσεγγίσει, ακόµα και το ποιος θα σε αγαπήσει.

Το βιβλίο διαπραγµατεύεται την ιστορία της Κατερίνας και του Άντζελο. Αφορµή προσέγγισης της ντροπαλής Ελληνίδας από τον πανέµορφο Ιταλό είναι το άρωµά της. Θα καταφέρει όµως η µυρωδιά της να αγγίξει την ψυχή του;

Όλα ξεκινούν στη Σκάλα του Μιλάνο. Οι στιγµές που µοιράζονται ελάχιστες, αλλά τα συναισθήµατα αµέτρητα. Η απόσταση γίνεται αναπόφευκτο εµπόδιο. Θα καταφέρει ο έρωτάς τους να το υπερβεί;

Εκτός από τις πέντε αισθήσεις που οξύνονται µε τον έρωτα, η Κατερίνα βρίσκεται στο δίληµµα αν πρέπει να εµπιστευτεί και την έκτη αίσθηση, πιθανότατα το µεγαλύτερο αισθητήριο της ανθρώπινης υπόστασης.

Παραμένει καίριο το αιώνιο ερώτημα: “Στην τέχνη και στην αγάπη είναι το ένστικτο αρκετό;”.

 

Ο πόνος της αγάπης

Όποιος αγαπήσει αληθινά είναι αναπόφευκτο πως θα πονέσει, κυρίως λόγω της απώλειας. Όμως θα μπορέσει να αγαπήσει ξανά μετά τον πόνο;

Μία οικογένεια δοκιμάζεται από τον αφόρητο πόνο της απώλειας του πιο αγαπημένου μέλους της. Το συγκλονιστικό αυτό γεγονός επισκιάζει τις ζωές των μελών της για χρόνια, μέχρι που εμφανίζεται στον δρόμο τους η Άννα, μία νεαρή γιατρός. Γίνεται ο συνδετήριος κρίκος της άτυχης οικογένειας και επηρεάζει τη ζωή του καθενός με διαφορετικό τρόπο. Όλοι θα θελήσουν τη βοήθειά της για να καταφέρουν να σωθούν, αλλά στο τέλος είναι και η ίδια που θα σωθεί.

Κάποιες πληγές δεν κλείνουν ποτέ, απλά απαλύνονται με τον χρόνο. Μπορεί η αγάπη να επουλώσει τις πληγές ή δεν αρκεί; Το παρελθόν μας σίγουρα μας καθορίζει, αλλά πόσο ελεύθεροι είμαστε να ξεφύγουμε από ό,τι μας κρατάει πίσω;

Ο μόνος τρόπος να ζήσουμε αληθινά είναι να αγαπάμε, παρόλο που ξέρουμε ότι θα πονέσουμε. Το μόνο σημάδι ότι αγαπήσαμε πραγματικά είναι το σημάδι που μας αφήνει η πληγή του πόνου. Τελικά, η ίδια η ζωή εξαγνίζει ή ο θάνατος;

 

Η ζωή έχει δύο όψεις

Πέντε άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους πορεύονται προς έναν τελικό προορισμό. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ο καθένας ανακαλύπτει καλύτερα τον εαυτό του, και ίσως τον γνωρίζει για πρώτη φορά. Όπως θα διαπιστώσουν, η “ζωή έχει δύο όψεις”.

Η πρώτη όψη είναι η ναρκισσιστική, που χει ως κύριο στοιχείο της τον εγωισμό και δεν σου επιτρέπει να ζήσεις πέρα από τα στενά όρια της λογικής. Η δεύτερη όψη είναι η αληθινή, με κύριο γνώμονα την αγάπη, η οποία σε απελευθερώνει από κάθε στενό όριο του μυαλού και σε ταξιδεύει πέρα από τα όρια της φαντασίας…


 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κωνσταντίνα-Παρασκευή Δουβόγιαννη είναι σύγχρονη  συγγραφέας και πολιτικός μηχανικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σπούδασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Ε.Μ.Π. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, επέστρεψε στη γενέτειρά της, όπου διαμένει και δραστηριοποιείται στο επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού έως σήμερα. Η συγγραφή μπήκε στη ζωή της ως δημιουργική ανάγκη και τρόπος εσωτερικής έκφρασης. Έκτοτε έχει γίνει κομμάτι του εαυτού της.

Τον Νοέμβριο του 2017 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο, μία κοινωνική νουβέλα με τίτλο «Η Ζωή έχει δύο όψεις», από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, το οποίο ήταν υποψήφιο στην τελική δεκάδα των βραβείων βιβλίων PUBLIC 2018, στην κατηγορία «Ελληνική πεζογραφία από πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα». Τον Ιούνιο του 2019 εκδόθηκε το αισθηματικό μυθιστόρημα με τίτλο «Ο πόνος της αγάπης», από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.


NEWSLETTER