Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 22:34

Κερδίστε 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Γανυμήδης στο Γαλαξίδι! (ΝΙΚΗΤΗΣ)

Γράφτηκε από την

 

Κερδίστε 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Γανυμήδης στο Γαλαξίδι!

Το ξενοδοχείο Γανυμήδης βρίσκεται σε ένα ήσυχο μέρος στο κέντρο του Γαλαξειδίου, 5 μόλις λεπτά από το φημισμένο γραφικό λιμανάκι του  με τα υπέροχα χρωματιστά νεοκλασικά, τα παραδοσιακά μαγαζιά και τα γεμάτα κόσμο πανέμορφα καφέ & εστιατόρια. Είναι ένα καπετανόσπιτο του 19ου αιώνα με μια ειδυλλιακή αυλή. 


Ένας τυχερός επισκέπτης του eleftheriaonline.gr θα κερδίσει 2 διανυκτερεύεις*  για δύο άτομα με πρωινό στο ξενοδοχείο Γανυμήδης στο Γαλαξίδι.
Ο διαγωνισμός έληξε. 

Νικητής είναι ο Δημήτρης Σώκαλης

*Οι διανυκτερεύσεις ισχύουν για μετά τις 15/9/2021 και έπειτα από συνεννόηση με το κατάλυμα.


Ένα μοναδικό, φιλόξενο αρχοντικό!

Πανέμορφα μπρούτζινα κρεβάτια, αντίκες έπιπλα, συλλεκτικά αντικείμενα, υπέροχα φωτιστικά & πολύτιμα γοητευτικά υφάσματα συνθέτουν την μοναδική αυτή ατμόσφαιρα της καταπληκτικής εκείνης εποχής του παλαιού Γαλαξιδίου με τα επιβλητικά καπετανόσπιτα.

Τα «καπετανόσπιτα» είναι ο τύπος του πλούσιων ναυτικών σπιτιών που συναντούμε σε όλα τα παράλια της Μεσογείου. Στην Ελλάδα τα συναντάς σε όλες ανεξαίρετα τις νησιωτικές και παραθαλάσσιες πόλεις. Το ξενοδοχείο Γανυμήδης ανήκει σε αυτή την κατηγορία και είναι ένα τυπικό δείγμα της. Χτίστηκε το 1890 από οικογένεια καπεταναίων. Η χρονολογία κατασκευής του συμπίπτει με την εποχή της μεγάλης εμπορικής ακμής του Γαλαξιδίου. Τα υλικά κατασκευής του είναι η πέτρα και η θηραϊκή γή (μίξη ηφαιστεικής τέφρας με ασβέστη).

Οι Γαλαξιδιώτες ναυτικοί έβαφαν τα πατώματά τους πάντα με χρώμα πλαστικό, αυτό που είχε περισσέψει από τα καράβια, ενώ το «αβέρτο», ο επάνω όροφος στα σπίτια, ήταν ενιαίος, χωρίς τοίχους, για να απλώνουν και να ράβουν τα πανιά των ιστιοφόρων.

Το Ξενοδοχείο Γανυμήδης σήμερα!

Μετά τη πρόσφατη ανακαίνιση η ειδυλλιακή & διάσημη αυλή μας είναι ο παραμυθένιος τόπος για να απολαύσετε το βραβευμένο μας πρωινό ή τα πολύ αγαπημένα σας σπιτικά λικέρ. Ο ηλιόλουστος & γοητευτικός αυτός χώρος είναι η ζεστή αγκαλιά του ξενοδοχείου μας. Μπορείτε να χαλαρώσετε ή να καταστρώσετε τις ταξιδιωτικές σας εξορμήσεις.

Διαμονή και Γεύσεις που μένουν αξέχαστα!

Το διάσημο πρωινό του Γανυμήδη έχει ταυτιστεί από το 1966 με το Γαλαξείδι, τη σπιτική γεύση και τη μοναδική αυθεντική Ελληνική φιλοξενία. 

Τον Απρίλιο του 2014, επίσημα πλέον, ο Γανυμήδης και το πρωινό του διακρίθηκαν με τον τίτλο «Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό Φωκίδας» (Leader) από τον αρμόδιο φορέα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδoς.

Τα υπέροχα πρωινά του Γανυμήδη έγιναν γρήγορα γνωστά σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναδεικνύοντας έτσι όχι μόνο το ξενοδοχείο το ίδιο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας. Με τη πλούσια «κληρονομιά» από τις συνταγές και τα μικρά μυστικά του Brunο συνεχίζουμε το δύσκολο έργο με πολύ αγάπη και ζήλο για δημιουργικές γεύσεις.

Website: ganimede.gr | Facebook: galaxidi.Ganimede | Instagram: ganimede_hotel_galaxidi 

 

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021.