Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 23:30

Μεϊμαράκης: Πιστεύω ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος αλλά να είστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο

Γράφτηκε από την
Μεϊμαράκης: Πιστεύω ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος αλλά να είστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο

«Πιστεύω βαθιά ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος από αυτή τη Βουλή. Πρέπει όμως να είστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μειμαράκης απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ στη Φθιώτιδα όπου ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ για τα 40 χρόνια του κόμματος.

 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στα δημοσκοπικά ευρήματα και ιδιαίτερα εκείνα που προσδιορίζουν ότι οι πολίτες επιθυμούν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή.

«Πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμα και οι βουλευτές που είναι ταλαντευόμενοι, υπολογίζουν πολύ τις δημοσκοπήσεις οι οποίες αποτυπώνουν με μεγάλα ποσοστά την θέληση του λαού να προκύψει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε από τα στελέχη ενεργή συμμετοχή όλο αυτό το διάστημα και μάλιστα τους ζήτησε να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους με την εκλογική βάση.

Μάλιστα τους ζήτησε να εγκαινιάσουν επαφές και εξορμήσεις σε όλα τα χωριά καθώς, όπως είπε, «η μεγάλη πλειοψηφία του λαού δεν επιθυμεί εκλογές σ' αυτή τη φάση» συμπληρώνοντας: «Είναι θετικό για τον τόπο να προκύψει Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ισχυρή πλειοψηφία».

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις αν τελικά είναι αισιόδοξος για την συγκέντρωση των 180 βουλευτών στην τρίτη ψηφοφορία. Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα από το Μαξίμου ήταν μεταξύ των στελεχών της περιοχής όπου και τους ανακοίνωσε τις εξελίξεις, χωρίς όμως να τις σχολιάσει, αλλά λίγο αργότερα ενημέρωσε γι' αυτές τις εξελίξεις τους συγκεντρωμένους.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τελευταία διαδρομή της ΝΔ, τονίζοντας ότι «δεν δημιουργήσαμε εμείς την κρίση αλλά την κληρονομήσαμε», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ενώ υπογράμμισε τη διαχρονική και συνεπή, όπως είπε, πορεία της ΝΔ, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν ό,τι καλύτερο για εμάς να κυβερνήσουμε με μνημόνια».

Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε την ενεργοποίηση της εκλογικής βάσης καθώς έχει διαπιστώσει και ο ίδιος ότι «υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου» όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ζητώντας από τα κομματικά στελέχη να προσεγγίσουν αυτή τη δεξαμενή καθώς όπως υπογράμμισε «αυτή η δεξαμενή είναι πολύ κοντά σε εμάς».

Απέφυγε να σχολιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο σημείωσε ότι «και στο παρελθόν δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πείστηκαν από το «λεφτά υπάρχουν». «Θέλω να πιστεύω ότι σ' αυτή τη φάση δεν πρόκειται να πειστούν με παρόμοια συνθήματα. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στο παρελθόν» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER