Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 23:55

Νοβότνι: Τεράστια εξασθένηση της οικονομίας της ευρωζώνης

Γράφτηκε από την
Νοβότνι: Τεράστια εξασθένηση της οικονομίας της ευρωζώνης

Τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης έκρουσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας Έβαλντ Νοβότνι.

 

Ο κεντρικός τραπεζίτης εκτίμησε τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης μιας πιο φιλόδοξης νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παίρνοντας αποστάσεις από τις θέσεις της Γερμανίας, όπου πολλοί πολιτικοί και η κεντρική τράπεζα αντιτίθενται σθεναρά στο τύπωμα χρήματος.

«Βλέπουμε μια τεράστια εξασθένηση της οικονομίας της ευρωζώνης», ανέφερε ο Νοβότνι, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, το οποίο θα κληθεί να ψηφίσει για να ληφθεί απόφαση σε περίπτωση εισήγησης περί αγοράς κρατικών ομολόγων.

Ερωτηθείς εάν και κατά πόσον μια πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης θα μπορούσε να συμβάλει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ο Νοβότνι είπε: «ως ένα υποστηρικτικό μέτρο, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, μπορεί ασφαλώς να είναι πολύτιμη».

Η τοποθέτηση του Νοβότνι θεωρείται κρίσιμη, καθώς καταγράφονται βαθιές διαφορές απόψεων για το πώς θα έπρεπε να κινηθεί η ΕΚΤ.  

Πηγή: newpost.gr


NEWSLETTER