Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 21:45

Βαρουφάκης: Εάν δεν φοβόμουν θα ήμουν τρομερά επικίνδυνος

Γράφτηκε από την
Βαρουφάκης: Εάν δεν φοβόμουν θα ήμουν τρομερά επικίνδυνος

"Εάν δεν φοβόμουν, θα ήμουν επικίνδυνος" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

 

Ερωτηθείς από την ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα Helena Smith εάν φοβάται δεδομένου ότι η μοίρα της χώρας του επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: "Λίγο..Εάν δεν φοβόμουν, θα ήμουν τρομερά επικίνδυνος" 

Όταν ρωτήθηκε για το στυλ και την εικόνα του που έχει γίνει θέμα σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου ο κ. Βαρουφάκης είπε: "Δεν προμοτάρω με κανέναν τρόπο την εικόνα μου. Με κατηγορούν πως oδηγώ μηχανή, αλλά αυτό το κάνω από τότε που ήμουν 15 χρονών. Είμαι αυτός που είμαι".  

"Κάποτε μου είχαν πει πως ως μαρξιστής, θα πρέπει να κάνω δυο πράγματα: να είμαι πάντα αισιόδοξος και να έχω άποψη για τα πάντα. Θεωρώ πως αυτή η συμβουλή μου ακούγεται καλή, ανεφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη ο κύριος Βαρουφάκης. 

"Δεν νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις τον καπιταλισμό, χωρίς ή μέχρι να καταλάβεις τις αντιθέσεις του και εάν δεν αναρωτηθείς αν αυτή είναι η φυσική κατάσταση. Εγώ δεν νομίζω ότι είναι, γι' αυτό και είμαι αριστερός", επισήμανε.  

Για το Grexit

"Είναι άλλο πράγμα να λες ότι δεν έπρεπε ποτέ να μπουμε στο ευρώ, και είναι άλλο να λες ότι πρέπει να φύγουμε από ευρώ. Αν κάνουμε πίσω, πέφτουμε στο γκρεμό.Αυτό είναι το επιχείρημά μου σε όλους" τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

"Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να διαχωρίσω τη θέση της χώρας από την μοίρα της Ευρώπης. Για κάποιο λόγο, πολλά πάρα πολύ άσχημα πράγματα συνέβησαν εδώ και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν. Ο ψυχρός πόλεμος είναι ένα από αυτά. Δεν άρχισε στο Βερολίνο, άρχισε στην Ελλάδα τον Δεκέμβρη του 1944", πρόσθεσε. 

"Τώρα έχουμε χάσει τα πάντα. Γι' αυτό μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες, και είναι ώρα να το κάνουμε αυτό", τόνισε. 

"Το πρόγραμμα διάσωσης το 2010 δεν ήταν πρόγραμμα για την Ελλάδα, ήταν για την διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών. Οι πολίτες στη Γερμανία παραπλανήθηκαν πιστεύοντας πως τα χρήματα πήγαν στους Έλληνες, ο ελληνικός λαός παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως αυτό ήταν η σωτηρία μας" ανέφερε. 

Σε ερώτηση εάν έχει "plan Β" απάντησε : "Συνεχώς ακούμε πως αν δεν υπογράψουμε θα έρθει ο Αρμαγεδδών. Η απάντησή μου είναι "ας το αφήσουμε να συμβεί". Δεν υπάρχει plan B. Αυτό είναι το plan B".

Και αν τελικά έρθει η καταστροφή τι θα γίνει; τον ρώτησε η δημοσιογράφος, έχοντας στο μυαλό της -όπως αναφέρει- "εικόνες χάους από την πτώχευση". "Αυτό είναι σαν να με ρωτάτε τι θα γίνει αν κομήτης χτυπήσει τη Γη. Δεν έχω ιδέα", υπογράμμισε. 

Πηγή: enikos.gr


NEWSLETTER