Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 15:00

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης - Υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά

Γράφτηκε από την
Κακοκαιρία: Προβλήματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης - Υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκαν αρκετές περιοχές της χώρας τις τελευταίες ώρες. Μικροπροβλήματα καταγράφηκαν σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης ενώ πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται λόγω της υπερχείλησης του ποταμού Καλαμά.

Σε κάποιες περιπτώσεις, χρειάστηκε να κλείσουν και δρόμοι από την αστυνομία ώστε να μην υπάρχουν ατυχήματα και να μην κινδυνεύσουν ζωές.

Στον δήμο Δέλτα, κλειστή παραμένει, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επαρχιακή οδός που συνδέει την οδό Πόντου με τη Σίνδο λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού, όπως επίσης και η επαρχιακή οδός Πενταλόφου - Σίνδου.

Στον δήμο Λαγκαδά έκλεισε η επαρχιακή οδός Ηρακλείου - Λαγκαδά, ενώ στον δήμο Βόλβης διεκόπη η κυκλοφορία από Βρασνά προς τον Σταυρό.

Προβλήματα έφερε η υπερχείληση του ποταμού Καλαμά

Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται στον κάμπο των Φιλιατών, ειδικά στην περιοχή της Βρυσέλλας, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών βρίσκονται μέσα στα νερά, με τους παραγωγούς να είναι σε δυσχερή θέση.

Οι συνεχιζόμενες σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, καθώς και το άνοιγμα του θυροφράγματος της Λίμνης των Ιωαννίνων, είχαν σαν αποτέλεσμα την συσσώρευση μεγάλου όγκου υδάτων στο ποτάμι.

Επιπλέον, τα ορμητικά νερά παρέσυραν κορμούς δένδρων, τους οποίους προσπαθούν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας να απομακρύνουν, γιατί έχουν φράξει σε πολλά σημεία το ποτάμι.


NEWSLETTER