Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 11:15

Καιρός: Βίντεο του meteo με την χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καιρός: Βίντεο του meteo με την χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη (Βίντεο)

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου, ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας καθώς και σε προάστια με μηδενικό υψόμετρο, προκαλώντας έκπληξη στον πληθυσμό.

Παρότι το βαρομετρικό χαμηλό που προκάλεσε την κακοκαιρία στη χώρα μας είχε απομακρυνθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα, άλλες ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνόησαν την εκδήλωση των χιονοπτώσεων.

Οι ψυχρές αέριες μάζες που έπονταν του χαμηλού και πλησίαζαν τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά, συνοδεύονταν από μικρής έκτασης διαταραχές. Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων αποτέλεσε το δυναμικό αίτιο του σχηματισμού νεφών.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το meteo.gr, οι επιφανειακοί άνεμοι στην Αττική έπνεαν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις κι έτσι οι αέριες μάζες, διασχίζοντας το Δυτικό Σαρωνικό και τον κόλπο της Ελευσίνας εμπλουτίστηκαν σε υδρατμούς, στέλνοντας κύματα ασθενών χιονοπτώσεων ακόμα και στα νοτιοδυτικά παράκτια προάστια (Πέραμα-Κερατσίνι).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αέριες μάζες προερχόμενες από το εσωτερικό της Στερεάς ήταν αρκετά ξηρές ώστε να επιτρέπουν τη χιονόπτωση με θερμοκρασίες της τάξης των 4-6 βαθμών Κελσίου.


NEWSLETTER