Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 21:18

Λαμία: Στο εδώλιο τρεις γιατροί για το θάνατο της 14χρονης Ιωάννας σε νοσοκομείο

Λαμία: Στο εδώλιο τρεις γιατροί για το θάνατο της 14χρονης Ιωάννας σε νοσοκομείο

Στα δικαστήρια θα οδηγηθεί η υπόθεση θανάτου της 14χρονης Ιωάννας από τη Λαμία που το 2019 είχε μπει στο νοσοκομείο για μία επέμβαση ρουτίνας και εκεί, για άγνωστους λόγους, πέθανε.

Στις δικαστικές αίθουσες θα βρεθεί σύντομα η υπόθεση της 14χρονης Ιωάννας Κουτσοπάνου, που είχε συγκλονίσει την κοινωνία της Λαμίας τον Ιανουάριο του 2019, όταν άφηνε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, έχοντας μεταφερθεί εκεί εσπευσμένα μετά από πολύωρη παραμονή στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

Το παιδί είχε χειρουργηθεί για σκωληκοειδίτιδα, ενώ σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση "έφυγε" από περιτονίτιδα (φλεγμονή στην κοιλιά) που είχε προκαλέσει όμως η διάτρηση στομάχου.

Η οικογένεια της Ιωάννας, από τότε ζητάει να μάθει όλη την αλήθεια και να τιμωρηθούν όσοι έχουν ευθύνες.
Μετά από αρκετές καταθέσεις και συλλογή στοιχείων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα LamiaReport.gr, η Εισαγγελία της Λάρισας - όπου κατατέθηκε η σχετική μήνυση - άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε τρεις γιατρούς. Δύο του Νοσοκομείου Λαμίας και ενός του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις από το εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας όπου θα καθίσουν ως κατηγορούμενοι. Να σημειωθεί ότι για ικανό αριθμό εφημερευόντων γιατρών που εκλήθησαν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας να δώσουν εξηγήσεις, δεν διατυπώνονται ποινικές ευθύνες.

Το Νοσοκομείο Λαμίας εμπλέκεται στο πρώτο στάδιο της νοσηλείας της άτυχης μαθήτριας, καθώς εκεί έσπευσαν αρχικά για βοήθεια οι γονείς του κοριτσιού το πρωί της 18ης Ιανουαρίου 2019.

Πηγή: news247.gr