Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 11:30

Γιατρός διασωληνωμένης μητέρας που γέννησε πρόωρα: «Το ευχαριστώ της μας δίνει κουράγιο»

Γράφτηκε από την
Γιατρός διασωληνωμένης μητέρας που γέννησε πρόωρα: «Το ευχαριστώ της μας δίνει κουράγιο»


Η γιατρός έκανε λόγο για συντονισμένη προσπάθεια των γιατρών και υπογράμμισε πως το μωρό και η μητέρα είναι καλά στην υγεία τους


Η Σοφία Καλανταρίδου γυναικολόγος και διευθύντρια της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του νοσοκομείου «Αττικόν» μίλησε για την 34χρονη γυναίκα, η οποία γέννησε χωρίς να το γνωρίζει ενώ βρισκόταν διασωληνωμένη με κορονοϊό. Η γιατρός έκανε λόγο για συντονισμένη προσπάθεια των γιατρών και υπογράμμισε πως το μωρό και η μητέρα είναι καλά στην υγεία τους.

«Ημασταν σε στενή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους και τους γιατρούς της εντατικής θεραπείας, διότι το μωρό ήταν πολύ πρόωρο. Οταν η έγκυος μπήκε στο νοσοκομείο με βαριά πνευμονία ήταν 28 εβδομάδων. Στην αρχή έγινε προσπάθεια να μην διασωληνωθεί, αλλά επειδή το μωρό ήταν πολύ πρόωρο πήραμε όλοι μαζί την απόφαση, και με την ίδια και με τον σύζυγό της και με τον διευθυντή της ΜΕΘ και τους υπόλοιπους γιατρούς, να αφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το μωρό μέσα στη μήτρα, γιατί γνωρίζαμε ότι το πιο πιθανό ήταν το μωρό να μην έχει προσβληθεί».

«Επειδή βλέπαμε ότι το μωρό δεν κινδύνευε και η γυναίκα δεν βρισκόταν στο στάδιο του τοκετού αποφασίσαμε να το αφήσουμε». Οσον αφορά τη μητέρα η γιατρός σημείωσε πως ήταν 34 ετών και είχε σακχαρώδη διαβήτη ως υποκείμενο νόσημα.


Για το μωρό η κυρία Καλανταρίδου σημείωσε ότι «είναι πολύ καλά. Οταν μπήκε τελικά για καισαρική, η κύηση ήταν λίγο πριν τις 30 εβδομάδες. Αρα κάτι καταφέραμε που το κρατήσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε γιατί σε αυτές τις εβδομάδες εγκυμοσύνης και η μία ημέρα παίζει ρόλο». Οπως ξεκαθάρισε η γιατρός, η μητέρα βγήκε πλέον από τη ΜΕΘ. «Είναι μία μεγάλη νικήτρια. Αλλά και το μωράκι της είναι πλέον σε στάδιο αποθεραπείας, έχει ήδη πάρει βάρος και σε λίγες ημέρες θα μπορέσουν επιτέλους μητέρα και παιδί να συναντηθούν».


«Δεν έχουν ακόμα συναντηθεί επειδή η μητέρα μεταφέρθηκε σε ένα άλλο νοσοκομείο. Είναι σε απλό θάλαμο για την αποθεραπεία της. Ομως βλέπει τακτικά φωτογραφίες και βίντεο από το μωράκι της».

Ασπρισαν τα μαλλιά του πατέρα - Το «ευχαριστώ» της μας δείχνει ότι άξιζε τον κόπο
Η γιατρός τόνισε πως για τους γιατρούς, στιγμές όπως το «ευχαριστώ» αυτής τη μητέρας μας κάνουν να λέμε πως «αξίζει τον κόπο», όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουμε τους τελευταίους μήνες. Για τον πατέρα η κυρία Καλανταρίδου σημείωσε πως «ήταν ο κρυφός ήρωας της ιστορίας. Καταλαβαίνετε ότι είχε πολύ μεγάλο στρες. Τις ημέρες που βρισκόταν στο νοσοκομείο άσπρισαν τα μαλλιά του».
Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER