Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 19:26

Πετράλωνα - Βιασμός: Δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα στον 35χρονο

Γράφτηκε από την
Πετράλωνα - Βιασμός: Δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα στον 35χρονο

Κατηγορείται για αρπαγή, βιασμό κατ' εξακολούθηση, αντίσταση και επικίνδυνη σωματική βλάβη - Ο συνεργός του για υπόθαλψη εγκληματία

Αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα είναι ο 35χρονος Βούλγαρος, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της 50χρόνης καθαρίστριας στα Πετράλωνα. Συγκεκριμένα, σε βάρος του 35χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή, βιασμό κατ´εξακολούθηση, αντίσταση και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Σε βάρος του συνεργού του ασκήθηκε δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία. Και οι δύο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Στον Εισαγγελέα με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης
Λίγο μετά τις 17:00 της Τετάρτης ο 35χρονος Βούλγαρος και ο συνεργός του προσήλθαν στον Εισαγγελέα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η μεταφορά τους έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ οι κατηγορούμενοι αλλά και οι αστυνομικοί φορούσαν και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Το χρονικό της σύλληψης στη Νέα Φιλαδέλφεια
Ο δράστης συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς οι αστυνομικοί είχαν βεβαιώσει έπειτα από ενδελεχείς έρευνες ότι κρύβεται εκεί μετά τον αλλεπάλληλο βιασμό της άτυχης καθαρίστριας μέσα στο σπίτι του στα Πετράλωνα το περασμένο Σάββατο. Ο δεύτερος άντρας που συνελήφθη είναι φίλος του 35χρονου ο οποίος φέρεται να βοηθούσε το δράστη, παρέχοντας του φαγητό, ρούχα και χρήματα.

Πώς αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο καταζητούμενος
Όπως αποκάλυψε το ethnos.gr, ο 35χρονος ήταν κρατούμενος που έκανε μεροκάματα στις φυλακές Γρεβενών, μέχρι και την αποφυλάκισή του το 2020. Πιο αναλυτικά, ο 35χρονος Βούλγαρος είχε φυλακιστεί το 2015, όταν συνελήφθη στις 17 Αυγούστου του ίδιου έτους κατηγορούμενος για τον βιασμό μίας 22χρονης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, κακοποίηση ζώου, απειλή και διατάραξη. Αποφυλακίστηκε στις 13 Αυγούστου 2020 με τον προηγούμενο ποινικό κώδικα με βάση την απόφαση από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών που εξέτασε την αίτηση αποφυλάκισής του, η οποία βρίσκεται σε γνώση του ethnos.gr.

Καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, αλλά αποφυλακίστηκε μένοντας στη φυλακή 5 χρόνια, λιγότερο δηλαδή από τον μισό χρόνο της ποινής του. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται συγκεκριμένα το διάστημα όπου εκείνος συμπλήρωσε το 1/3 της ποινής του, έναν χρόνο πριν αποφυλακιστεί με τα ακόλουθα: «Όπως προκύπτει από τον Πίνακα Υπολογισμού Ποινής στις 18-08-2019 αυτός εξέτισε πραγματικά το ένα τρίτο της ποινής του, ήτοι διάστημα τεσσάρων ετών».

Από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικείου Γρεβενών για το αποφυλακιστήριο του 35χρονου Βούλγαρου επισημαίνεται ότι: «Οι διατάξεις του προϊσχύσαντος Π.Κ. για την απόλυση υπό όρους εφαρμόζονται για πράξεις που τελέστηκαν μέχρι την έναρξη ισχύος του νέου Π.Κ. ήτοι μέχρι την 01-07-2019». Όσο, όμως, ο βιαστής βρισκόταν κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών έκανε μεροκάματα ίσα με σχεδόν 2,5 χρόνια εξέτισης της ποινής του. Έτσι, στο σκεπτικό του αποφυλακιστηρίου αναφέρεται αυτολεξεί: «Συνυπολογιζομένου και του ευεργετικού υπολογισμού χρόνου έκτισης ποινής προκύπτει ότι στις 22-05-2020 αυτός έχει εκτίσει συνολικά τα τρία πέμπτα της ποινής του, ήτοι διάστημα επτά ετών, δύο μηνών και 12 ημερών. Το δε υπόλοιπο ποινής που του απομένει να εκτίσει είναι τέσσερα έτη, επτά μήνες και 12 ημέρες».

Η αίτηση αποφυλάκισης του 35χρονου έγινε δεκτή, όπως υπογραμμίζεται στο ίδιο έγγραφο καθώς: «Συντρέχουν τόσο οι τυπικές όσο και οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την χορήγηση της αιτούμενης υφ' όρον απολύσεως». Και μάλιστα αφέθηκε ελεύθερος με

την υποχρέωση της εμφάνισής του μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του (οδός Δεριγνύ, Πετράλωνα), καθώς και «της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μέχρι το τέλος της δοκιμασίας του».

«Ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε προβεί σε απανωτά αιτήματα αποφυλάκισης, όταν εξέτισε πραγματικά το 1/3 της ποινής του. Αποφυλακίστηκε με την υφ’ όρων απόλυση βάσει των άρθρων 105 και 110 του Π.Κ. που ισχύει για όλους τους κρατούμενος και όχι λόγω έκτακτων αποσυμφορητικών διατάξεων κανενός νόμου. Αποφυλακίστηκε μάλιστα υπό τον όρο της αναστολής που προβλέπει ότι αν υποπέσει θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του απομένει (σ.σ. τέσσερα έτη, επτά μήνες και 12 ημέρες) και μετά την ποινή που θα του επιβληθεί για το νέο αδίκημα που έπραξε», επισημαινουν πηγές από την Δικαιοσύνη.

Πηγή: ethnos.gr/

 


NEWSLETTER