Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 19:30

Καλοκαιρινές δραστηριότητες που κρατούν το μυαλό των παιδιών μας σε εγρήγορση

Γράφτηκε από την
Καλοκαιρινές δραστηριότητες που κρατούν το μυαλό των παιδιών μας σε εγρήγορση

 

Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά και οι μέρες του σχολείου μοιάζουν πολύ μακρινές. Τα παιδιά όπως και όλοι μας βγήκαν κουρασμένα από μια παρατεταμένη περίοδο καραντίνας και θέλουν να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν όσο δεν έκαναν τον προηγούμενο καιρό.

Αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά μας χωρίς ερεθίσματα και χωρίς γνώσεις. Η πιο εποικοδομητική μάθηση γίνεται εξάλλου μέσα από τις εμπειρίες και παρακάτω σας έχουμε μια λίστα με δημιουργικές ασχολίες Activities for kids in Zurich που θα κάνουν τα παιδιά σας να ακονίσουν το μυαλό τους ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν.

 

Ας τα αφήσουμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους με τα παρακάτω παιχνίδια και δραστηριότητες: 
  • Προπονήστε το μυαλό σας με αυτά τα φοβερά brain games. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές σελίδες με παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για να ακονίζουν το μυαλό μας. Αλλά ακόμα και εκτός διαδικτύου μπορούμε να ασχοληθούμε με σταυρόλεξα, sudoku και κύβους του Ρουμπικ για να είμαστε πάντα σε εγρήγορση!
  • Αγοράστε ένα βιβλίο με αινίγματα. Δείτε αν μπορείτε να τα λύσετε και στη συνέχεια προσπαθήστε να γράψετε τα δικά σας αινίγματα.
  • Ολοκληρώστε την καλοκαιρινή εργασία που σας έβαλε η δασκάλα. Δεν είναι και πολύ διασκεδαστικό, αλλά θα χαρείτε όταν θα την ολοκληρώσετε και δε θα έχετε πια καμία εκκρεμότητα.
  • Οργανώστε έναν αγώνα παζλ. Χρησιμοποιήστε παζλ 100 κομματιών και δείτε ποιος θα τερματίσει πρώτος.
  • Πάρτε συνέντευξη από έναν μεγαλύτερο συγγενή. Μάθετε πληροφορίες και γράψτε για την ιστορία της οικογένειάς σας.
  • Γίνετε μέλος μιας θερινής λέσχης ανάγνωσης στη βιβλιοθήκη της πόλης σας. Ή δημιουργήστε τη δική σας βιβλιοθήκη, διατηρώντας μια λίστα με όλα τα βιβλία που διαβάσατε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι γονείς μπορούν επίσης να συμμετάσχουν στη δραστηριότητα αυτή δίνοντας έτσι και το καλό παράδειγμα της φιλαναγνωσίας στα παιδιά. Απλά μην περιμένετε βραβείο, γιατί τα παιδιά σας μπορούν πιθανώς να διαβάσουν περισσότερα βιβλία από ό, τι εσείς!
  • Κατακτήστε μια νέα ικανότητα μαζί. Μάθετε να κάνετε ζογκλερικά, να παίζετε ένα μουσικό όργανο ή ένα καινούριο άθλημα όπως πινγκ πονγκ, ρακέτες ή τένις.
  • Διαβάστε ένα κεφάλαιο από ένα βιβλίο δυνατά για όλη την οικογένεια. Σχεδιάστε να διαβάζετε ένα κεφάλαιο ή περισσότερο κάθε βράδυ από κάποιο αγαπημένο βιβλίο. Μπορείτε ακόμη να προγραμματίσετε να το κάνετε εναλλάξ γονείς και παιδιά.
  • Δείξτε στα παιδιά ότι η επιστήμη είναι διασκεδαστική. Δοκιμάστε αυτά τα πειράματα με πράγματα που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.
  • Γράψτε και εικονογραφήστε ένα κόμικ. Κάντε μια ομαδική προσπάθεια και φτιάξτε ένα κόμικ όλοι μαζί ή αφήστε τον καθένα να γράψει και να εικονογραφήσει τη δική του ιστορία. Ύστερα διαβάστε τα όλα και τοποθετήστε τα σε περίοπτη θέση στην οικογενειακή βιβλιοθήκη.
  • Γράψτε σε ένα ημερολόγιο για κάθε μέρα. Τα μικρότερα παιδιά ίσως θέλουν να σας διαβάσουν όσα έγραψαν ενώ μεγαλύτερα παιδιά και οι έφηβοι σίγουρα θα προτιμήσουν να είναι έχει πιο προσωπικό χαρακτήρα το ημερολόγιό τους. Στη συνέχεια, στο τέλος του καλοκαιριού μπορείτε όλοι να μοιραστείτε αποσπάσματα μεταξύ σας σχετικά με τις καλύτερες στιγμές του καλοκαιριού.

 

Αυτές είναι μερικές μόνο διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας φέτος το καλοκαίρι και θα τα βοηθήσουν να ακονίσουν το μυαλό τους! Ξεκινήστε μια από αυτές σήμερα κιόλας!


NEWSLETTER