Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 10:37

Φολέγανδρος - Γυναικοκτονία: «Σοβαρό ψυχικό πρόβλημα» επικαλείται ο δικηγόρος του 30χρονου (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Φολέγανδρος - Γυναικοκτονία: «Σοβαρό ψυχικό πρόβλημα» επικαλείται ο δικηγόρος του 30χρονου (βίντεο)

«Του είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως» ανέφερε ο δικηγόρος του 30χρονου.

Στον ισχυρισμό πως ο 30χρονος καθ' ομολογία δράστης της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο αντιμετωπίζει χρόνια ψυχικά προβλήματα επέμεινε ο δικηγόρος του, Γιάννης Βλάχος, υποστηρίζοντας πως η οικογένειά του απορεί πως «ένα παιδί που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα και δεν ήταν βίαιο έφτασε σε αυτό το σημείο». Ο δικηγόρος του 30χρονου το πρωί της Τετάρτης  επικαλέστηκε «σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης».

«Είναι δεδομένο και μέρος της αλήθειας και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε την αλήθεια», τόνισε ο κ. Βλάχος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι θα οριστεί πραγματογνώμονας ώστε να διαπιστωθεί αν και πόσο επηρέασε τη συμπεριφορά του 30χρονου. Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς «έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα για το οποίο είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως από τον 30χρονο».

Ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι είναι «αμέριστη η συμπόνοια της οικογένειας του δράστη και του ίδιου προς την οικογένεια της 26χρονης». Παράλληλα, ανέφερε ότι ο 30χρονος «δεν έχει συνείδηση της πράξης του. Την πρώτη φορά που τον είδα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, τη δεύτερη φορά ήταν πιο εύκολη η επικοινωνία». «Όταν τον ρώτησα τι έκανε 24 ώρες που κρυβόταν μετά το τραγικό συμβάν μου απάντησε: "Προσπαθούσα να πιάσω το νήμα των γεγονότων και πώς έφτασα σε αυτό το τραγικό πράγμα". Δεν μπορούσε ο ίδιος να δώσει εξήγηση», είπε ο δικηγόρος.

Πηγή: www.ethnos.gr


NEWSLETTER