Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 12:30

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές - Έκκληση για εμβολιασμό - «Κατεβάζει τον κίνδυνο θανάτου 100 φορές» (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές - Έκκληση για εμβολιασμό - «Κατεβάζει τον κίνδυνο θανάτου 100 φορές» (Βίντεο)

Η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία ανησυχεί τους ειδικούς οι οποίοι προσπαθούν να προβλέψουν πώς θα κινηθεί η πανδημία του κορονοϊού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα η οποία εξαπλώνεται και στην Ελλάδα, με το εμβόλιο να αποτελεί το βασικό όπλο για να χτιστεί τείχος, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκο Τζανάκη, πλέον έχει φτάσει πάνω από το 1,5 ο δείκτης μεταξύ νέων εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό και εξιτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά στα νοσοκομεία γίνεται μία εξαγωγή για σχεδόν τρεις εισαγωγές ασθενών.

Ο κ. Τζανάκης, επικαλούμενος τα συμπεράσματα από τα μοντέλα που χρησιμοποιεί και τα οποία εκτιμούν την εξέλιξη της πανδημίας, βλέπει σημαντική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας το επόμενο διάστημα, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει και τις 300 καθημερινά το διάστημα μεταξύ τέλους Ιουλίου και αρχές Αυγούστου. Μάλιστα, προσδιορίζει το πικ του παρόντος κρούσματος της πανδημίας στη χώρα το διάστημα μεταξύ 15–20 Αυγούστου.

Εξαδάκτυλος: Ο σύλλογος έχει κινηθεί εναντίον αντιεμβολιαστών γιατρών

Την ανάγκη εμβολιασμού για να περιοριστούν οι συνέπειες του τέταρτου κύματος της πανδημίας και της μετάλλαξης Δέλτα επισήμανε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος μάλιστα στράφηκε εναντίον των αντιεμβολίαστους, για τους οποίους ανέφερε ότι πρέπει «να αναλαβουν ευθυνη επιλογής τους καθώς βγαίνουν απροστάτευτοι ενώ υπάρχει δυνατότητα προστασίας».

Αντίστοιχα για συναδέλφους του, αντιεμβολιαστές, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, είπε μιλώντας στο OPEN ότι ο «δεν εκφράζεται από κάθε ανόητο» και έχει κινηθεί εναντίον τους αλλά είναι χρονοβόρα διαδικασία.

Επίσης, ο κ. Εξαδάκτυλος τάχθηκε κατά νέων περιοριστικών μέτρων, αλλά υπέρ του εμβολιασμού.

Πηγή: ethnos


NEWSLETTER