Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 14:59

Φωτιά στη Σταμάτα: Εκτός ελέγχου τα πύρινα μέτωπα – SMS από το 112, στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Γράφτηκε από την
Φωτιά στη Σταμάτα: Εκτός ελέγχου τα πύρινα μέτωπα – SMS από το 112, στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις


Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει


Σε πλήρη εξέλιξη, εκτός ελέγχου, βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιουλίου στη Σταμάτα Αττικής, ενώ ήδη έχει εκκενωθεί ο οικισμός «Γαλήνη». Την ίδια ώρα η Πολιτική Προστασία έχει στείλει ήδη δυο SMS στο 112.

Φωτιά στη Σταμάτα – Δήμαρχος Διονύσου: Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, δήλωσε πως η φωτιά κινείται προς Διόνυσο, ενώ απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. «Δυστυχώς φυσάει τόσο πολύ. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Η φορά του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο».

Την ίδια στιγμή, ενεργοποιήθηκε το 112 και εστάλη SMS το οποίο καλούσε τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».


Λίγη ώρα αργότερα, εστάλη και νέο SMS με το οποίο εκλήθησαν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην μπουν στο εσωτερικό των σπιτιών οι καύτρες.

 


Ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.


Tην επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Προτροπή στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έκανε μέσω Twitter ο Στέλιος Πέτσας.


Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Υπενθυμίζεται, ότι λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή τους με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας.

 

 

 


NEWSLETTER