Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 12:35

Παγώνη: Έγκλημα η υπόθεση με τα μαϊμού πιστοποιητικά στην Καρδίτσα - «Δέχομαι απειλές» (Βίντεο)

Παγώνη: Έγκλημα η υπόθεση με τα μαϊμού πιστοποιητικά στην Καρδίτσα - «Δέχομαι απειλές» (Βίντεο)

Εγκλημα χαρακτήρισε το σκάνδαλο με τις «μαϊμού» βεβαιώσεις εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στον Παλαμά Καρδίτσας, η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

«Αυτό που έγινε στην Καρδίτσα είναι έγκλημα. Από αυτούς που πήραν τα πιστοποιητικά ένας να ήταν ασυμπτωματικός σκεφτείτε σε πόσο κόσμο θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ η κυρία Παγώνη επισημαίνοντας τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.

Όσον αφορά στην υπάλληλο που είχε πρόσβαση στην πλατφόρμα με τους κωδικούς, τόνισε πως δεν πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της ενώ κατά τη γνώμη της η υπόθεση θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει: «Ένα άτομο έχει τους κωδικούς, η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν πρέπει να επιστέψει στη δουλειά της. Θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και να έχει λήξει η υπόθεση». «Αυτή η ιστορία υπονομεύει το τέλος της πανδημίας. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί ούτε καν ιχνηλάτηση» υπογράμμισε.

Παγώνη: Καλώς έπραξαν οι γιατροί στον Ευαγγελισμό για τη διασωλήνωση της ασθενούς
Σχετικά με τους ασθενείς στα νοσοκομεία που αρνούνται να διασωληνωθούν, η Ματίνα Παγώνη δήλωσε πως στην περίπτωση του περιστατικού στον Ευαγγελισμό, οι γιατροί διαχειρίστηκαν άψογα την υπόθεση. «Αναγκαστικά έπρεπε να πας με δικαστική παρέμβαση για να σώσεις τον άρρωστο» πρόσθεσε. Μάλιστα τόνισε πως δεν είναι σπάνιο να εμφανίζονται δικηγόροι στα νοσοκομεία έξω από τις μονάδες και έχουμε πάρε-δώσε μαζί τους.

«Δέχομαι απειλές»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αποκάλυψε πως δέχεται σοβαρές απειλές στο κινητό της, αλλά αυτό όπως δήλωσε δεν την εμποδίζει να βγαίνει και να ενημερώνει τον κόσμο.

Παγώνη: Πολύ χαμηλά τα επίπεδα εμβολιασμού των παιδιών

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων, η Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης στις ηλικίες 12-17 είναι πολύ χαμηλά.

«Φοβόμαστε ότι αν δεν εμβολιαστούν θα κολλήσουν πολλά παιδιά. Η μετάλλαξη Delta δεν παίζει το έχουμε δει και στην Αμερική. Οφείλουμε να τα ενημερώσουμε τα παιδιά. Δεν πρέπει να περιμένουμε σε αυτή τη φάση», πρόσθεσε.
Επιπλέον, έκανε ανοιχτή πρόταση να υπάρξουν συνεργεία εμβολιασμού έξω από τα σχολείο, που θα εμβολιάζουν για παιδιά και γονείς και διευκρίνισε πως σε καμία περίπτωση δεν εκμεταλλευόμαστε τα παιδιά για να χτιστεί το τείχος ανοσίας.