Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 17:09

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά - Πλήθος κόσμου στο «ύστατο χαίρε» (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά - Πλήθος κόσμου στο «ύστατο χαίρε» (Βίντεο)

Χιλιάδες άνθρωποι φωνάζοντας "Αθάνατη" συνοδεύσαν τη Φώφη Γεννηματά στην τελευταία της κατοικία στο Α' Νεκροταφείο, όπου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, θα ενταφιαστεί στον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Μπροστά από τη Βουλή, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η νεκρώσιμη πομπή πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση.

Νωρίτερα με βουβή συγκίνηση σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, η αξιωματική και η έλασσον αντιπολίτευση, στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και της ευρύτερης παράταξης και πολύς κόσμος απότισαν από το πρωΐ φόρο τιμής στην Φώφη Γεννηματά στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Ο κόσμος προσερχόταν στο λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωΐ, ενώ όσο περνούσε η ώρα πύκνωνε, προκειμένου να αποχαιρετήσει την Φ. Γεννηματά, αφήνοντας ένα λουλούδι.

Λίγο μετά την 1 το μεσημέρι η σορός της Φ. Γεννηματά μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσιο στο ναό για την νεκρώσιμη ακολουθία, εν μέσω βαθιάς συγκίνησης και χειροκροτημάτων από τον συγκεντρωμένο κόσμο, ενώ όπλα παρουσίασε τιμητικό άγημα και από τα τρία Όπλα.

Στο ύστατο «αντίο» στην Φώφη Γεννηματά, στην Μητρόπολη Αθηνών, ήταν παρόντες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο επικεφαλής του ΜέΡα25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Παρόντες ήταν μέλη και στελέχη της κυβέρνησης, διακρίναμε τους Ν. Δένδια, Χ. Σταϊκούρα, Τ. Θεοδωρικάκο, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα και οι ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την Φώφη Γεννηματά αποχαιρέτισαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Δάφνη, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος και Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ παρόντες, εξ όσων διακρίναμε, ήταν οι Απόστολος Κακλαμάνης, Παύλος Χρηστίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, ο, πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, Παύλος Γερουλάνος, Ευάγγελος Βενιζέλος, 'Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννος Παπαντωνίου, Κώστας Σκανδαλίδης, Κώστας Λαλιώτης, Γιάννης Μανιάτης, Νίκος Σηφουνάκης, Δημήτρης Λιντζέρης, Δημήτρης Καρύδης, Γιάννα Αγγελοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Αντρίκος Παπανδρέου, Νίκος Βούτσης, Γιώργος Κατρουγκαλος, Σωκράτης Φάμελλος, Γιώργος και 'Αννα Νταλάρα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος και Γιώργος Βαρδινογιάννης, η Κατερίνα Μπατζελή, η Νάντια Γιανακοπούλου.

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Δείτε το βίντεο του Mega:


NEWSLETTER