Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 21:21

Παναγιώτης Λάρδας: “Αλλαγή παραδείγματος” στο Δ.Σ.Α. φέρνει η "ΣΥΜΠΡΑΞΗ Δικηγόρων"

Γράφτηκε από την
Παναγιώτης Λάρδας: “Αλλαγή παραδείγματος” στο Δ.Σ.Α. φέρνει η "ΣΥΜΠΡΑΞΗ Δικηγόρων"

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών της 28ης και 29ης Νοεμβρίου 2021 και η “ΣΥΜΠΡΑΞΗ Δικηγόρων” με το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο υποψηφίων Συμβούλων, χωρίς επικεφαλής Πρόεδρο, παρουσιάζει μια διαρκώς ενισχυμένη δυναμική.

Ταυτόχρονα, το μήνυμα της για απαλλαγή από το μοντέλο της “παντοδυναμίας του προέδρου” στον Δ.Σ.Α. αποκτά ολοένα και αυξανόμενη απήχηση. Ο Παναγιώτης Λάρδας, μαχόμενος δικηγόρος, απόφοιτος του Κλασσικού Λυκείου Καλαμάτας με καταγωγή από το Διαβολίτσι Μεσσηνίας, γνωστός για τις λειτουργικές προτάσεις του υπέρ της βελτίωσης της καθημερινότητας των δικηγόρων και ένας από τους 24 υποψηφίους της “ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ Δικηγόρων”, δίνει την εξήγησή του για την τάση αυτή:

“Έχει γίνει, πλέον, ξεκάθαρο πως η αντίληψη του “παντοδύναμου προέδρου” και της “αυλής” του, ανήκει σε περασμένες εποχές. Η “ΣΥΜΠΡΑΞΗ Δικηγόρων” κατανοεί το δικηγόρο, καταλαβαίνει τα προβλήματά του και εστιάζει στην επίλυσή τους, προβάλλοντας πρακτικές λύσεις άμεσης εφαρμογής.

Δεν παύει, όμως, να βλέπει και τη “μεγάλη εικόνα”, την ανάγκη για ευρύτερη και ουσιαστικότερη αντιπροσωπευτικότητα στο Σύλλογο. Γι’ αυτό και μας στηρίζουν όλοι οι συνάδελφοι που επιθυμούν να επιδιώξουμε τις νομοθετικές μεταβολές που θα τους επιτρέψουν στις επόμενες εκλογές του Δ.Σ.Α να εκλέξουν ελεύθερα Συμβούλους μέσα από ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Αυτούς ακριβώς που θα θεωρούν αξιότερους και ικανότερους να απαρτίσουν το πλέον αντιπροσωπευτικό Δ.Σ από το οποίο θα ελέγχεται ο εκάστοτε πρόεδρος. Έτσι, κάθε μέρα όλο και περισσότεροι συνάδελφοι πιστεύουν στη νέα φιλοσοφία που θέλουμε να φέρουμε στη διοίκηση του Συλλόγου. Καταλαβαίνουν πως ο Σύλλογος χρειάζεται Συμβούλους που χωρίς αγκυλώσεις και ιδεοληψίες θα διαφωνούν με το λάθος και θα συμφωνούν με το σωστό, ανεξάρτητα από το πρόσωπο του προέδρου.

Αντιλαμβάνονται πως αυτό που χρειάζεται ο Δ.Σ.Α. δεν είναι απλά ένας νέος πρόεδρος, αλλά μια “αλλαγή παραδείγματος”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER