Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 17:10

Κορoνοϊός - Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κορoνοϊός - Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία (Βίντεο)

Σε θέσεις μάχης γιατροί και νοσηλευτές μπροστά στην επέλαση της πιο μεταδοτικής «Όμικρον» και την πίεση στο σύστημα Υγείας μετά το σοκ μετά τους 116 νεκρούς και 714 διασωληνωμένους.

Η κυβέρνηση ποντάρει στους εμβολιασμούς. Μόνο χθες έγιναν συνολικά 120.000 εμβολιασμοί όμως οι ειδικοί λένε πως ως το τέλος του χρόνου θα βλέπουμε κάθε ημέρα 100 νεκρούς.

Όσοι είναι στα νοσοκομεία είναι άνω των 60 ετών και ανεμβολίαστοι, τονίζει η κυβέρνηση.

Αν η πίεση μεγαλώσει ανοιχτό, το ενδεχόμενο για νέα μέτρα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Προκειμένου να μη λυγίσουν τα νοσοκομεία της Περιφέρειας που είναι με πληρότητες 100% στις ΜΕΘ, επιστρατεύονται και τα κρεβάτια της Αθήνας και η κάλυψη έφτασε στο 90%. Τους ειδικούς ανησυχεί πως η «Ο» μπορεί να γεννιέται σε πολλές περιοχές ταυτόχρονα.

Στην Ελλάδα τα κρούσματα έφτασαν τα 3. Μετά τον ασθενή 0, άλλο ένα ζευγάρι που ταξίδεψε από τη Νότια Αφρική βρέθηκε θετικό στην Αθήνα και δεν σχετίζεται με τον Χανιώτη ασθενή.

Στη Δανία, σεπάρτι με 150 μαθητές γυμνασίου, η πλειονότητα των οποίων εμβολιασμένοι, κατέληξε σε 55 λοιμώξεις. Στην Βρετανία, πάρτι γενεθλίων με 18 εμβολιασμένους προσκεκλημένους, εκ των οποίων κάποιοι και με τρίτη δόση, κατέληξε σε 14 κρούσματα.

«Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε lockdown η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί σημαντικά αυτή την χρονιά», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι ειδικοί περιμένουν λοιμώξεις και σε εμβολιασμένους. Τα εμβόλια αναμένεται να είναι αποτελεσματικά αλλά δεν γνωρίζουμε τον βαθμό της προστασίας συγκριτικά με τα παλιότερα στελέχη του ιού, ενώ ορισμένες θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικές.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, πριν την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, με δήλωσή του έθεσε θέμα ισχύ των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού.

Διασωληνωμένο παιδί 4 ετών με περικαρδίτιδα

Ένα παιδί, μόλις τεσσάρων ετών από τον Πύργο, διακομίσθηκε σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, με μυοκαρδίτιδα – περικαρδίτιδα.

Το παιδί εισήχθη χθες στο Νοσοκομείο του Πύργου, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του όμως κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην Πάτρα.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν η 4χρονη νοσεί από Covid.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:


NEWSLETTER