Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 15:30

Ψαλτοπούλου: Δεν αποκλείεται 4η δόση για καλύτερη προστασία από την Όμικρον

Γράφτηκε από την
Ψαλτοπούλου: Δεν αποκλείεται 4η δόση για καλύτερη προστασία από την Όμικρον

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου για καλύτερη προστασία από την μετάλλαξη Όμικρον η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής στο ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είτε νοσήσουμε είτε εμβολιαστούμε, εκπαιδεύεται καλύτερα και φτιάχνει αντισώματα για να αντιμετωπίζει καλύτερα τις μεταλλάξεις.

Σε αντίστοιχη δήλωση προχώρησε νωρίτερα και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. Ο CEO της Pfizer εξήγησε ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι η νέα παραλλαγή του κορονοϊού μπορεί να «ξεφεύγει» από την προστασία που παρέχουν τα αντισώματα, έπειτα από τον εμβολιασμό με το σκεύασμα που ανέπτυξε η εταιρεία μαζί με τη BioNTech.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά τόνισε μιλώντας στο CNBC, ότι περιμένει περισσότερα επιστημονικά δεδομένα από κλινικές δοκιμές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως θα απαιτούνται πρόσθετες δόσεις του εμβολίου και σε ποιο χρονικό διάστημα.

«Όταν δούμε τα δεδομένα, θα προσδιορίσουμε εάν η Όμικρον καλύπτεται από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Και νομίζω ότι θα χρειαστούμε μια τέταρτη δόση» είπε χαρακτηριστικά ο Μπουρλά.


NEWSLETTER