Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 13:35

Βορίδης: Δεν θα τεθεί θέμα απολύσεων των ανεμβολίαστων υγειονομικών (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Βορίδης: Δεν θα τεθεί θέμα απολύσεων των ανεμβολίαστων υγειονομικών (Βίντεο)

Δεν θα τεθεί θέμα απολύσεων των ανεμβολίαστων υγειονομικών όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Η συζήτηση είναι ότι μπορεί να τεθεί ο εμβολιασμός ως προϋπόθεση για τη συνέχιση παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Κι επειδή έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για το αν επιτρέπεται, η απάντηση είναι ότι φυσικά και επιτρέπεται» είπε.

Και συνέχισε: «Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι λείπουν από έναν μεγάλο αγώνα που δίνει το ΕΣΥ και παρόλα αυτά το σύστημα έχει λειτουργήσει. Σε μια κρίσιμη στιγμή κάποιοι για τις δικές τους προτεραιότητες επέλεξαν να απέχουν και κάποιοι άλλοι κάλυψαν αυτό το κενό».

Ερωτηθείς αν οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί θα απολύονται ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι «δε θα τεθεί θέμα απολύσεων. Θα τεθεί υποχρέωση υγειονομική για να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υγείας».

Σε ό,τι αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών και στο πρόστιμο των 100 ευρώ, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι έχουν μείνει περίπου 300.000 ανεμβολίαστοι, «στη συγκεκριμένη κατηγορία το ποσοστό εμβολιασμένων έχει φτάσει στο 90%. Είναι πρόοδος. Και με τη συνέχιση του μέτρου θα πειστούν» είπε και εκτίμησε ότι πιθανότατα το μέτρο θα ισχύσει μέχρι το τέλος της πανδημίας, όταν δε θα υπάρχει επιδημιολογικός κίνδυνος.


NEWSLETTER