Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 10:14

Κακοκαιρία Ελπίδα: Θαμμένα στο χιόνι τα πάρκινγκ σε Γεννηματάς και Σωτηρία

Γράφτηκε από την
Κακοκαιρία Ελπίδα: Θαμμένα στο χιόνι τα πάρκινγκ σε Γεννηματάς και Σωτηρία

Δυο εικοσιτετράωρα μετά την έλευση της κακοκαιρίας Ελπίδα, η εικόνα στα πάρκινγκ δυο κεντρικών νοσοκομείων της Αθήνας επί της οδού Μεσογείων θυμίζει απομακρυσμένο ορεινό χωριό.

Η λειτουργία στα νοσοκομεία Γεννηματάς και Σωτηρία αποκαθίσταται ωστόσο η είσοδος και τα πάρκινγκ τους είναι ακόμη θαμμένα στα χιόνι.

Τα οχήματα όσων είχαν μπει στο πάρκινγκ του νοσοκομείου Γεννηματάς το πρωί της Δευτέρας είναι ακόμη πλήρως αποκλεισμένα. Το πάρκινγκ είναι θαμμένο στο χιόνι καθιστώντας αδύνατο για τους οδηγούς να μετακινήσουν τα αυτοκίνητα τους.

Στην είσοδο, οι άνθρωποι της ασφαλείας δεν επιτρέπουν στα οχήματα να περάσουν μέσα στους χώρους του νοσοκομείου πλην όσων δεν γίνεται να κάνουν αλλιώς, δηλαδή ασθενοφόρων και οχημάτων τροφοδοσίας που φτάνουν κανονικά μέχρι τα κτίρια του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με γιατρούς που μίλησαν στο NEWS 24/7 αρκετοί από τους εργαζόμενους που είχαν πάει στο νοσοκομείο τη Δευτέρα παρέμειναν αναγκαστικά εκεί ως αργά την Τρίτη, όποτε και αντικαταστάθηκαν από τους συναδέλφους τους.

Στο νοσοκομείο Σωτηρία η τροφοδοσία αποκαταστάθηκε χθες το απόγευμα. Οι ασθενείς, σύμφωνα με πληροφορίες σιτίστηκαν τελικά μετά τις 15:00, όταν τα τρόφιμα κατάφεραν να φτάσουν στο νοσοκομείο αφού μέχρι το μεσημέρι τα οχήματα δεν ήταν δυνατό να προσεγγίσουν στα κτίρια. Μέχρι τότε στο νοσοκομείο υπήρχε μόνο ξηρά τροφή και γάλα.

Οι υπαίθριοι χώροι του νοσοκομείου καλύπτονται από 220 στρέμματα δάσους και σύμφωνα με τον διοικητή έχουν σημειωθεί 105 πτώσεις δέντρων. Στο πάρκινγκ αυτοκίνητα μένουν αποκλεισμένα, σκεπασμένα από το χιόνι.

Στην έξοδο επίσης βρίσκονται εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, ενώ το κυριότερο πρόβλημα είναι στην προσέγγιση γιατρών και νοσηλευτών που μένουν σε απόσταση, σε σημεία που η κυκλοφορία γίνεται ακόμη πολύ δύσκολα και περιμένουν να δουν αν θα βρεθεί τρόπος να μετακινηθούν από τα σπίτια τους προς το νοσοκομείο για να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους ώστε να βγουν οι βάρδιες.


NEWSLETTER