Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 13:00

Κούγιας: Βολιδοσκοπήθηκα από συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου (Βίντεο)

Αρνήθηκε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Αλέξης Κούγιας, αφού βολιδοσκοπήθηκε από συγγενικό πρόσωπο της μητέρας για το αν θα ήθελε να την αναλάβει, καθώς είναι αδύνατον να ασχοληθεί με αυτή τη «δύσκολη περίπτωση» χωρίς να έχει τον χρόνο που πρέπει.

Ο ποινικολόγος ξεκαθάρισε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» του Mega ότι «δεν είχα καμία προσωπική επαφή και ουδέποτε με ενόχλησε προσωπικά, απλώς από ένα πρόσωπο του συγγενικού της περιβάλλοντος στην Πάτρα, μέσω ενός δημοσιογράφου, βολιδοσκοπήθηκα αν επιθυμώ να αναλάβω την υπεράσπισή της. Δυστυχώς έχω μια αρχή στη ζωή μου να μελετώ τη δικογραφία και μετά να αναλαμβάνω μια υπόθεση, αφού προηγουμένως γνωρίσω και το πρόσωπο που θα υπερασπιστώ».

«Στην παρούσα περίπτωση χειρίζομαι πολύ σοβαρές υποθέσεις, τρέχω στις υποθέσεις κακουργημάτων και είναι αδύνατον να έχω χρόνο να ασχοληθώ με αυτή την συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι μια δύσκολη περίπτωση απ’ ότι καταλαβαίνω, με πολύ μεγάλη κοινωνική θα έλεγα αντιπαλότητα γιατί όλη η κοινωνία έχει ταχθεί απέναντι στην κυρία, η οποία δεν ξέρω αν έχει διαπράξει τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αδύνατον σε αυτή τη χρονική στιγμή να αναλάβω μια υπεράσπιση μιας τέτοιας σοβαρής υποθέσεως χωρίς να έχω τον χρόνο που πρέπει» πρόσθεσε.

«Δεν είμαι βέβαιος για την εμπλοκή της»

Σχετικά με το τι πιστεύει για όσα κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ. Κούγιας επανέλαβε ότι ακόμα και σήμερα δεν είναι σίγουρος για την εμπλοκή της. «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι βέβαιος για την εμπλοκή της, βεβαίως βρέθηκε ένα επικίνδυνο φάρμακο όμως για να αποδειχθεί πώς βρέθηκε πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία, δεν γνωρίζω τα δεδομένα νοσηλείας του παιδιού, ποιοι το επισκέπτονταν, ποιοι είχαν τη δυνατότητα, εάν δεν το έκαναν οι γιατροί, γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να είναι ιατρικό λάθος. Θα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις.

Είχα κάνει τη δήλωση ότι αμφισβητώ την εμπλοκή της με το απόλυτο σκεπτικό ότι μια μητέρα τριών παιδιών είναι αδύνατον να σκοτώσει τρία παιδιά της».