Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 09:20

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία - «Μίνι καλοκαίρι» το Σαββατοκύριακο (Βίντεο)

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία - «Μίνι καλοκαίρι» το Σαββατοκύριακο (Βίντεο)

Καλός θα είναι σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μετά την κακοκαιρία που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης (18/5) και διήρκεσε μέχρι σχεδόν χθες το μεσημέρι. Σήμερα η θερμοκρασία θα ανέβει και ακόμα περισσότερο το Σαββατοκύριακο, που το σκηνικό του καιρού θα είναι άκρως καλοκαιρινό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός σήμερα 19/5 θα είναι γενικά αίθριος, ενώ νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα επικρατήσουν σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 και πιθανώς τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση απο το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά από 09 έως 26 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου θα κυμανθεί από 15 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το βίντεο του Open: