Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 21:47

Σήφης Βαλυράκης: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο κατηγορούμενοι αλιείς (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Σήφης Βαλυράκης: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο κατηγορούμενοι αλιείς (βίντεο)

Αρνούνται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη οι δύο αλιείς που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Προθεσμία έλαβαν προκειμένου να απολογηθούν, οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν σήμερα στα δικαστήρια, ενώ οι δικηγόροι τους υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

«Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν στο σπίτι τους την ώρα που φέρεται να έχασε την ζωή του ο Βαλυράκης και το σκάφος τους ήταν δεμένο στο λιμανάκι της Ερέτριας» είπε ο συνήγορος κατηγορουμένων Δημήτρης Καρβέλης.

«Υπάρχει ένας μάρτυρας που τους κατονομάζει, και δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν άλλον» είπε η κυρία Δέσποινα Λυσιδάκη, επίσης συνήγορος κατηγορουμένων.

Οι δυο αλιείς, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, και σήμερα επρόκειτο να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις στον ανακριτή της Χαλκίδας.

Ο Σήφης βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου του 2021. Νωρίτερα εκείνη την ημέρα είχε ξεκινήσει από την Ερέτρια με το φουσκωτό του προς το Νησί των Ονείρων για ψαροντούφεκο. Από την πρώτη στιγμή κάποιοι κατέθεσαν ότι τον είδαν να διαπληκτίζεται με κάποιους ψαράδες.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, τραύματα που προκλήθηκαν κατά την πτώση του στη θάλασσα από εν λειτουργία προπέλα σκάφους.

Αρχικά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, αλλά ύστερα από προσφυγή της οικογένειας Βαλυράκη με νέα στοιχεία επέστρεψε στο στάδιο της ανάκρισης.

Πηγή: cnn.gr


NEWSLETTER