Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 11:10

Νέα απάτη με διαδικτυακή πυραμίδα πληρωμένων likes – Πάνω από 10.000 τα μέλη της στην Ελλάδα

Γράφτηκε από την
Νέα απάτη με διαδικτυακή πυραμίδα πληρωμένων likes – Πάνω από 10.000 τα μέλη της στην Ελλάδα

Η πλατφόρμα υποσχόταν εύκολα χρήματα μέσα από μια… οθόνη, πατώντας μόνο likes σε βίντεο.

Η πυραμίδα αποτελεί -ειδικά- τα τελευταία χρόνια, μία μέθοδο εξαπάτησης για όσους αναζητούν εύκολα και γρήγορα χρήματα. Στις απάτες που βασίζονται σε πυραμίδες, ο «εγκέφαλος» ζητάει για παράδειγμα 100 ευρώ από τους επενδυτές, με την υπόσχεση πως αυτά στη συνέχεια θα διπλασιαστούν, θα τριπλασιαστούν κλπ.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» φέρνει στο φως μία νέα διαδικτυακή πυραμίδα, που έχει «χτυπήσει» και στη χώρα μας και ακούει στο όνομα «Wind Media». «Τα πρώτα μέλη της πυραμίδας, σχεδόν πάντοτε έχουν κέρδος. Όσο όμως τα επίπεδα αυξάνονται, το σχήμα γίνεται μη βιώσιμο και καταρρέει», ανέφερε στην «Καθημερινή» ένα από τα θύματα της διαδικτυακής πυραμίδας.

Τι έπρεπε να κάνουν σε αυτή οι χρήστες; Κάνοντας έγγραφη, καθημερινά παρακολουθούσαν τυχαία βίντεο που τους έβγαζε η πλατφόρμα στο Youtube, το TikTok αλλά και το Facebook, και έκαναν likes. Αρχικά η πλατφόρμα έδινε ένα δωρεάν «πακέτο» και ένα συγκεκριμένο όριο κέρδους στον χρήστη και στη συνέχεια αγόραζε μεγαλύτερο «πακέτο» (εφόσον ήθελε) για να βγάλει περισσότερα χρήματα.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», έναντι 600 ευρώ ο χρήστης έκανε 15 likes την ημέρα σε βίντεο στα παραπάνω social media, έχοντας εξασφαλισμένο μηνιαίο εισόδημα 765 ευρώ ή εξασφαλισμένα ετήσια έσοδα 9.307,5 ευρώ, σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή των «πακέτων» της εταιρείας. Αντίστοιχα, έναντι 3.000 ευρώ, τα μέλη της τα οποία στην Ελλάδα υπολογίζονται κοντά στα 10.000, η πλατφόρμα υποσχόταν ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ!

Το θύμα της διαδικτυακής απάτης, ανέφερε στην εφημερίδα πως έχασε σε συνδρομή 600 ευρώ, με τις απώλειες να ανέρχονται σε 3.000 ευρώ για δύο φιλικά του πρόσωπα. Να σημειωθεί πως οι πληρωμές γίνονται μόνο σε κρυπτονομίσματα (USDT), ενώ προς το παρόν, έχει γίνει ένας μικρός αριθμός καταγγελιών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την «Wind Media».

Πηγή: www.newsbomb.gr


NEWSLETTER