Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 11:55

Χάος με πτήση της Ryanair: Πάνω από 80 επιβάτες για Θεσσαλονίκη έμειναν στη Ρώμη

Γράφτηκε από την
Χάος με πτήση της Ryanair: Πάνω από 80 επιβάτες για Θεσσαλονίκη έμειναν στη Ρώμη

 Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης βρίσκονται περισσότεροι από 80 επιβάτες με προορισμό τη Θεσσαλονίκη λόγω φωτιάς σε κοντινή κατασκήνωση. Εξυπηρέτηση μόνο μέσω του σάιτ της Ryanair για τους επιβάτες.

Χάος επικρατεί από χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης, εξαιτίας ακυρώσεων πτήσεων, λόγω μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στα περίχωρα σε παιδική κατασκήνωση.

Πτήσεις της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρίας Ryanair ακυρώθηκαν, μεταξύ των οποίων και η απογευματινή της για Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης, τουλάχιστον 80 επιβάτες.

 

«Συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό, ακυρώνει πτήσεις για διάφορους λόγους και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από κάποιον υπάλληλο της εταιρίας» δηλώνει στο GRTimes.gr ο ταμίας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης Κώστας Κουράκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr η πολιτική της αεροπορικής εταιρίας είναι να εξυπηρετείται ο κόσμος μέσω του επίσημου σάιτ της.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, η εταιρία κατευθύνει τους επιβάτες μέσω του σάιτ της, λέγοντας, σε τυχόν ακυρώσεις, ή γίνεται επιστροφή των χρημάτων ή επιλογή σε άλλη πτήση εντός 15 ημερών. Ωστόσο, λόγω υψηλών πληροτήτων, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν διαθέσιμες θέσεις άμεσα.

Δεν υπάρχει αρμόδιος υπάλληλος για ενημέρωση
Αντίστοιχη περίπτωση βίωσαν επιβάτες που ταξίδευαν από Θεσσαλονίκη για Βερολίνο με την Ryanair, όπου πριν δυο περίπου εβδομάδες, η πτήση ακυρώθηκε. Το προσωπικό επίγειας εξυπηρέτησης δεν είναι αρμόδιο στο να κατευθύνει τους επιβάτες και να τους ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνουν, παρά μόνο, μέσω του σάιτ της αεροπορικής εταιρίας.

«Δεν έχουν πού να διαμαρτυρηθούν» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκος προσθέτοντας πως για πελάτη του που είχε κλείσει μέσω του ταξιδιωτικού του γραφείου, υπήρχε διαθέσιμη θέση ύστερα από μια εβδομάδα, «αλλά, ευτυχώς, από τύχη, βρέθηκε τελικά, έπειτα από δυο μέρες» προσθέτει.

Σε επικοινωνία του GRTimes.gr με ταξιδιωτικό γραφείο της Θεσσαλονίκης που διοργανώνει εκδρομές και με την Ryanair, όπως πληροφορείται δεν υπήρχε κάποιο γκρουπ είτε μεμονωμένος πελάτης τους στη συγκεκριμένη πτήση. «Το δικό μας γκρουπ είχε αναχωρήσει στις 25 Ιουνίου και επιστρέφει αύριο, 29/6, με την απογευματινή πτήση» δηλώνει στο GRTimes.gr ο Χρήστος Παπαδόπουλος.


NEWSLETTER