Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 18:44

Φωτιά: Αναζωπύρωση στο μέτωπο στην Ηλεία - Εκκενώσεις στην Αμφισσα- Νέα πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Γράφτηκε από την
Φωτιά: Αναζωπύρωση στο μέτωπο στην Ηλεία - Εκκενώσεις στην Αμφισσα- Νέα πυρκαγιά στη Ζάκυνθο


Συνεχίζει να καίει η φωτιά στα μέτωπα σε Ηλεία, Αμφισσα και Σχηματάρι με τους δυνατούς ανέμους να δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις αλλά και τις αρχές να προχωρούν σε προληπτικές εκκενώσεις- Νέες εστίες στη Ζάκυνθο αλλά και στον Κάλαμο Αττικής

Αντιμέτωπες με τους ισχυρούς ανέμους αλλά και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις βρίσκονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν τόσο στο μέτωπο της φωτιά στην Αχαΐα όσο και σε εκείνο που καίει από τη Δευτέρα στην Αμφισσα. Σύμφωνα με τις τελευταία πληροφορίες, σε ό,τι έχει να κάνει με την Αχαΐα υπάρχει αναζωπύρωση στο ανατολικό μέτωπο της Βάλμης. Συγκεκριμένα το φαίνεται πως έχει ανοίξει και πλέον κατευθύνεται προς τα νότια. Μάλιστα αναμένεται να δοθεί εντολή μέσω του 122 για προληπτική απομάκρυνση απ’ το χωριό Λάττα.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην φωτιά που καίει στην Αμφισσα. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι πολύ δυνατοί αυξάνοντας έτσι τον δείκτη δυσκολίας για τα πυροσβεστικά μέσα. Στην περιοχή βρίσκονται 14 οχήματα με 47 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων όπως επίσης και 5 αεροσκάφη.

«Η φωτιά είναι δύσκολη καθώς επεκτείνεται μέσα στον ελαιώνα. Όλοι μας προσπαθούμε να περιορίσουμε το καταστροφικό μέτωπο», σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Δελφών Χάρης Αγαπητός και όπως τονίζει «έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις με υδροφόρες και μηχανήματα τόσο από τον Δήμο Δελφών όσο και από την Περιφέρεια Στερεάς». Ηδη έγινε προληπτική εκκένωση της Μονής Προφήτη Ηλία.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Αράχωβας - Αμφισσας έχει διακοπεί στο ύψος του Χρυσού, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε πριν 3 ώρες περίπου από το Σερνικάκι της Φωκίδας σε αγροτική έκταση και επεκτάθηκε μέσα στον ελαιώνα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλεί κατοικημένη περιοχή και εγκαταστάσεις.

 

 

 


NEWSLETTER