Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022 21:46

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Δαδιά: Μήνυμα του 112 και νέα εκκένωση του χωριού (βίντεο)

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Δαδιά: Μήνυμα του 112 και νέα εκκένωση του χωριού (βίντεο)

Δυσάρεστη τροπή στη φωτιά της Δαδιάς, με νέα αναζωπύρωση το βράδυ της Κυριακής. Απομακρύνονται εκ νέου οι κάτοικοι.

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η φωτιά που μαίνεται για τέταρτη ημέρα στον Έβρο και το δάσος της Δαδιάς, με το χειρότερο σενάριο να εμφανίζεται λίγο πριν πέσει το φως, αφού υπήρξε νέα μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή, προϊδεάζοντας για μεγάλη ολονύκτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να σταλεί νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Δαδιάς, ζητώντας την απομάκρυνση τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε τώρα στη Δαδιά εκκενώστε τώρα προς Σουφλi δια μέσω Γιάννουλη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας"

Κάποιοι κάτοικοι μάλιστα που έχουν απομείνει στο σημείο, φέρονται να αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, θέλοντας να συνδράμουν στην προσπάθεια για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Οι φλόγες, οι οποίες ξεπερνούν σε ύψος τα 20 μέτρα, κινούνται απειλητικά προς το χωριό. Πλέον, στη Δαδιά ο άνεμος έχει γυρίσει σε νοτιά. Η πυρκαγιά κινήθηκε στα βορειοδυτικά του χωριού Δαδιά, γεγονός που οδήγησε στην προληπτική εκκένωση.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης σταμάτησαν να πετούν. Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή συγκεντρώνονται στο συγκεκριμένο σημείο για να προστατεύσουν το χωριό από την πύρινη λαίλαπα.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον 320 πυροσβέστες με 68 οχήματα και 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Πηγή: news247.gr